Powered By Blogger

torsdag 7 januari 2010

Let the bad guys win!

Darh Vader, det går fan nästan inte bli coolare.Jag har märkt en sak med mig själv som jag tror att jag verkligen inte är ensam om. När jag tittar på filmer så brukar det alltid bli att jag sitter och håller och hejar på "skurken" istället för "hjälten". Säger detta någonting om mig?
Igår låg jag och tittade på den sista Star Wars-filmen. Jag låg mest och störde mig på att Darth Vader och hans stormtrupper inte vann och spöade skiten ur de där små löjligt onödigt gulliga nalledjuren. Där kommer de grymt häftiga stormtrupperna med laserpistoler och får tokspö av ett gäng smånallar som kastar sten och skjuter små pinnar med löjliga bågar.
Fast Darth Vader är ljusår mycket häftigare än sin tönt till son Luke Skywalker. Det är nog därför, skurkarna är oftast mycket hårdare och coolare än hjältefjollorna.

När jag såg Scream-filmerna (gäller alla tre) så slutade det varje gång att jag satt och hejade på den maskerade mördaren med kniv och hoppades att de skulle döda Neve Campbell och blev besviken varje gång. Fast det var nog mest för att jag tyckte att alla tre filmerna var så jävla tråkiga.
För att inte tala om alla dessa Hollywood-rullar som försöker ha med så kallad "girl power" med någon lättklädd jävla bimbobrud i huvudrollen som springer omkring med vapen och skjuter omkring sig (Tomb Raider, Charlies änglar etc etc etc).
Varje gång jag ser sådana filmer så hoppas jag alltid att skurkarna ska få fast dessa hjältinnor och skjuta skallen av dem, men tyvärr blir det sällan så.

1 kommentar:

  1. Jag håller med, tycker oftast likadant.
    Fast det är ju för att skurkarna oftast är mycket ballare.

    SvaraRadera