Powered By Blogger

onsdag 8 november 2017

Barnprogram med tygmullvad och psykopatunge

Jag kollade för någon månad sedan  runt lite på Youtube och hittade plötsligt ett barnprogram från när jag var liten, "Rädda Joppe, död eller levande".


Detta barnprogram var tydligen, har jag läst, gjort för att lära barn hur man skulle göra i olika nödsituationer, men det var då dock inget jag kom ihåg eller tänkte på som barn när jag såg det (tyckte då mest att introt var lite obehagligt)
Tv-serien handlade om en väldigt odräglig unge som verkade ha någon form av misshandelsförhållande till sin tygmullvad Joppe som han bl a stoppade i soporna, lade i kuvert för att lägga på postlådan, skickade ut i en sjö och kastade ut från fönstret på ett åkande tåg. Sedan skrek ungen och krävde att hans granne (som bara hade ett efternamn och inget förnamn) skulle rädda gosedjuret, vilket grannen gärna gjorde för att lägga an på ungens mamma.
Grannen spelades av Lennart R Svensson och honom minns jag att jag gillade som barn (till skillnad från den odrägliga skitungen), Jag minns när han hade jullovsmorgon på slutet av 80-talet (tror det hette Midvinterbio), det var mysiga grejer det,

Redan när jag såg detta barnprogram som barn så tyckte jag att huvudrollen var oerhört odräglig. Idag tycker jag mest att han påminner om "Pelle Alsing" som spelades av Robert Gustafsson i en sketch i humorserien "NileCity 105,6" som torterade djur till döds för att sedan gråtandes ljuga om att det var en olycka.

Det är nästan så att man skulle vilja höra "Olsson" istället svara pojken; 
"Håll koll på din egen jävla mullvad psykopatunge!"Inga kommentarer:

Skicka en kommentar