Powered By Blogger

fredag 22 december 2017

Moraliserande nykteristarslen

Ett säkert jultecken är svenskt moraliserande kring alkohol och krav på att alla borde fira jul. Det är lika säkert som att ett säkert smmartecken är samma jävla sorts moraliserande och krav på att alla borde fira en helnykter midsommar.

Jag såg SVTs Opinion där de debatterade om man ska få dricka kring jul. Den där unga nykteristtjejen var bland det mest arroganta och drygaste jag har sett och hört på länge, och fär att vara någon som kallar sig "retorikexpert" för det överraskande mycket härskratekniker och fördömande av oliktänkade från det rövhålet.

Jag vet inte hur många gånger jag har blivit kallad för saker av självgoda nykterister som gillar att fördöma andra. Och då har det räckt att man druckt en öl.
- "Det är sååå patetiskt med folk som dricker."
- "Om du dricker så måste du ha ett väldigt innehållsfattigt liv."-
"Man faktiskt kan ha roligt utan alkohol!"
Jag trivs med mitt liv,. Jag har roligt varje vardag utan alkohol. Så vad fan gör det att jag dricker ibland på helger eller njuter av ett glas öl till maten när jag är ledig.
Dessa moraliserande nykterister verkar inte ha funderat på att vi andra kanske dricker just för att orka kunna stå ut med dessa odrägliga dömande moralistarslen som gillar att se ner på andra som inte lever som de själva (och som vill bestämma hur andra ska leva sina liv).

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar