Powered By Blogger

torsdag 27 september 2012

Miroi är ett skämt

Ska man skratta eller ska man gråta?

Jag har i sommar gått på MIROI i Hudiksvall. Jag vikarierar på en grundskola, dess fritids och en förskola med två avdelningar men det är inget man blir fet av (söker aktivt jobb på olika orter, men det är hård konkurens på få jobb) och det blir till och från lite timmar så jag blev tvingad av arbetsförmedlingen tvingad att gå dessa idiotkurser hos detta företag (annars skulle jag bli av med försäkringspengarna). Det som beskrivs i HT är helt sant.

Kursledarna hade för någon månad sedan förmodligen hört att vi kursdeltagare var missnöjda med kursen för då höll de en dag ett föredrag om att vissa av oss säkert tyckte det var onödigt att vara där och förmodligen tyckte de snackade trams men att de absolut inte tog åt sig av dålig kritik och att vi kursdeltagare faktiskt alltid hade valet att inte gå dit. Vad de dock verkade ignorera är att de flesta faktiskt inte har råd att bli av med ersättning från försäkringskassan vilket man blir om man inte går dit.

Dessutom så har jag förlorat arbetstimmar på grund av att jag är tvungen att v iställara där. Jag vikarierar vid behov och mina arbetsgivare ringer oftast med extremt kort varsel och vill oftast att jag ska komma och jobba inom några timmar. Jag har ingen bil och är då fast på MIROI då jag bor utanför dit det går dåligt med bussar.

Jag hoppas faktiskt att kursledarna själva blir arbetslösa och tvingade att bli idiotförklarade på liknande nonsenskurser. Jag kan ju ta deras jobb istället för jag är jätteduktig på att äta popcorn och kan också slå på dvd-filmer.

7 kommentarer:

 1. dom enda som "tjänar" nåt på detta är företaget som håvar in massvis med tusenlappar för varje deltagare. Skandal!!

  SvaraRadera
 2. Jag har tyvärr exakt samma erfarenhet av MiRoI och skulle inte rekommendera dem till min värsta fiende en gång!

  Jag har också gått igenom exakt samma "vuxendagis" fast på en annan ort och i var över 100 pers. Vi fick göra exakt samma saker, fast vi hade en liten hake också. Många som gick där kunde knappt svenska och vissa var redan gråhåriga. Till mig sa AF att det skulle vara ett projekt för ungdomar, jo jag såg ju hur bra det gick. Dom kanske lärde oss något användbart, men mesta delen av tiden så satt man bara ner och klagade på hur dåligt dom har gjort detta.

  Fan ta hela det här systematiska undertrycket av människor, jag fattar inte varför man skulle vilja plåga sina egna invånare så... Eller just det! Pengar.

  SvaraRadera
 3. Bor i Umeå och är också i jobb-och utvecklingsgarantin med Miroi, kan inte annat än att hålla med dig, fast det är lite värre än det du beskriver, vi sitter mest hela dagarna och gör ingenting. Mirois vd sa t o m på ett informationsmöte på AF att vara arbetslös är som att ha semester!!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag bor i Umeå och gick hos Miroi för några år sedan. Bortkastad tid och inlärning av saker jag redan kände till. Ett vuxendagis är vad det är. Som tur var fick jag snabbt ett jobb på eget initiativ.

   Radera
 4. Men man har alltid rätt att avvika från en arbetsmarknadsåtgärd för att arbeta med lön, oavsett om det handlar om dagar, timmar eller veckor.
  Arbete går alltid före enligt Arbetsförmedlingens egna regler.
  Fast du kanske menade att det blir praktiskt omöjligt för dig att ta dig till arbetsplatsen då de ringer eftersom avståndet är längre dit från Miroi än från din bostad?
  Isåfall förstår jag.

  SvaraRadera
 5. Jag bor i Umeå och gick hos Miroi för några år sedan. Bortkastad tid och inlärning av saker jag redan kände till. Ett vuxendagis är vad det är. Som tur var fick jag snabbt ett jobb på eget initiativ.

  SvaraRadera
 6. Miroi strategi gör att de reguljära jobben försvinner. Miroi skickat deltagarna på arbetsförlagd utbildning hos vanliga butiker, städfirmor m.m. Det är meningen att man ska vara där i sex månader. När jag sommarjobbade i en butik fick jag komma in i mina arbetsuppgifter redan första dagen. Frågan är ska det ta sex månader att lära sig jobba i en butik eller jobba som lokalvårdare? Miroi skickar antal deltagare till ett företag och när de har slutat skickar de nya. Sedan så kommer Miroi med en massa lögnaktiga bortförklaringar eller kvalificerad skitsnack när man ifrågasätter dem. Det här är inger mer än fas3. Är det så konstigt att de reguljära jobben försvinner mer och mer. Sedan så är det meningen med fas3 att man ska göra saker som personalen annars inte hinner med, men frågan är vissa företag, firmor m.m. som exempel aeroseum ( flygmuseum i Göteborg) tar emot hur många fas3 deltagare som helst. Är det så att ordinarie personalen inte hinner med något så är det dags att anställa. Det är uppenbart att de missbrukar systemet. De får ju pengar för varje deltagare. Kärt barn har många namn fas3, arbetsplatsförlagd praktik osv. Jag tycker att man ska praktisera max i 4 veckor för att de reguljära jobben inte skall konkurreras ut.  SvaraRadera