Powered By Blogger

söndag 9 augusti 2009

Bästa gitarristerna


Enligt mig de 10 bästa gitarristerna (jag skulle kunna göra en femdubbelt så lång lista, men vem fan skulle orka att läsa det):

1. Paul Kossoff (född 14 september 1950. Död 19 mars 1976)
Enligt mig världens bästa gitarrist alla kategorier! Finns ingen som ens kan mäta sig med honom. Gitarrist i Free och Back Street Crawler. Dog 1976 i en hjärtinfarkt blott 25 år gammal/ung.

2. Gary Moore (född 4 april 1952)
En mästare vare sig det gäller hårdrock eller blues.

3. Ace Frehley (född 27 april 1952)
Gene Simmons sade en gång angående gitarrspelare; "Det är viktigt att kunna sitt instrument väl. Men man spelar inte med hjärnan, man spelar med kuken!"
Stämmer bra in på Space-Ace!

4. Tony Iommi (född 19 februari 1948)
De mörka riffens husgud & the founder of metal.


5. Richie Blackmore (född 14 april 1945)
Ett geni, vare sig det är med Deep Purple eller Rainbow*

6. Eddie Van Halen (född 26 januari 1955)
Eddie, vilken man! Van Halen har jag alltid gillat och då speciellt Eddie´s fantastiska gitarrlir.

7. Dimebag Darrell (född 20 augusti 1966. Död 8 december 2004)
Den siste gitarrhjälten!

8. Jimmy Page (född 9 januari 1944)
One of his kind! Den som inte gillar Led Zeppelin måste ha en allvarlig psykisk störning.

9. Manny Charlton (född 25 juli 1941)
En av världens bästa och mest underskattade gitarrister.
Lyssna på Nazareth´s plattor "Razamanaz", "Hair Of The Dog" & "Loud & Proud". Ett tips!

10. André Olbrich (född 3 maj 1967)
Strängbändare i Blind Guardian.

13 kommentarer:

 1. Zakk wylde då? säg för fan inte att han inte tillfört ett skit till musikens värld, och dra ingen långväga skitgrej om ozzy.

  SvaraRadera
 2. Så för att du tycker det är det ett måste att jag ska tycka det också?
  Han är en duktig gitarrist men vad har han tillfört? Inget!!! Han är ingen Dimebag eller Jimmy Page

  SvaraRadera
 3. Folk som klagar för att någon särsklild gitarrist inte är med på listan måste vara riktigt korkade. Det finns hundratals asgrymma gitarrister och tro att alla skulle få plats på en lista över någons 10 favoriter säger rätt mycket om den personen dumhet. Min lista hade nog varit rätt lik din, fast jag hade personligen stoppat in Hendrix då jag är ett stort fan av honom.

  Keep up the good work!

  SvaraRadera
 4. Om du menar att Zakk Wylde inte tillfört något så håller jag inte med, vad har t.ex Ace tillfört? Och visst han är absolut ingen Dimebag, men vad tillförde egentligen han? Om Dimebag hade levt idag hade du nog inte glorifierat honom som du gör.
  Markus, att säga att en människa du inte känner eller gett en chans till att lära känna är korkad säger mer om dig än vad det säger om mig.

  SvaraRadera
 5. Sen är min fråga inte obefogad, jag och Joel har diskuterat Zakk Wylde många gånger och jag har fått för mig att Joel gillade honom. Och egentligen handlar det väl inte om vad han/dom tillfört utan snarare deras kompetens inom deras område. Om man enbart ska gilla en musiker för att han/hon tillfört något till musikens värld så blir man bara en pretantiös insnöad Virtanen-kopia. Eller har jag fel någonstans?

  SvaraRadera
 6. Jag håller lätt zakk Wylde bland de 20 bästa gitarristerna men inte bland de 10 bästa. Bara för att du kanske tycker han är bäst så betyder inte det att jag ockå måste tycka likadant då jorden inte kretsar runt dig

  SvaraRadera
 7. Haha jag har väl aldrig trott att jorden kretsat runt mig heller, jag frågade efter Zakk Wylde och påstod att han tillfört något till musiken. Jag menar inte på något sätt att du "måste" tycka som mig. Har jag trampat på en öm tå här?

  SvaraRadera
 8. Om jag hade vetat att du hade gått i taket för jag ifrågasätter din lista så hade jag inte kommenterat detta inlägg från början.
  Men om jag på något sätt verkat nedvärderade eller egocentrisk så ber jag om ursäkt

  SvaraRadera
 9. Jag går inte i taket, det är ju du som blir sur för att jag inte tycker som dig

  SvaraRadera
 10. Haha jag blir knappast sur för att du inte tycker som mig.

  SvaraRadera
 11. Låter som din polare inte kan tåla att alla inte tycker likadant som honom. Tycker också att Zakk Wylde är en bra gitarrist, men han har inget att komma med om man jämför med de stora som Jimmy Page, Eddie Van Halen, Jimi Hendrix, Tony Iommi, Richie Blackmore, Robbie Krieger etc etc

  SvaraRadera
 12. With havin so much content and articles do you ever run into any
  issues of plagorism or copyright infringement? My website has a lot of unique content I've either written myself or outsourced but it appears a lot of it is popping it up all over the web without my agreement. Do you know any techniques to help reduce content from being stolen? I'd definitely appreciate
  it.

  My web site: jersey shirt basketball

  SvaraRadera
 13. Hi there! I know this is kind of off topic but I was wondering which blog platform are you using for this site?
  I'm getting tired of Wordpress because I've had problems with hackers
  and I'm looking at alternatives for another platform. I would be fantastic if you could point me in the direction of a good platform.For much more http://tv4.ro/read_blog/18426/revealing-easy-options-with-regard-to-jersey-shop evaluations to see a lot more answers on it you could also take a look at site

  Also visit my homepage: football jersey

  SvaraRadera