Powered By Blogger

onsdag 25 januari 2012

Filmtips (Flawless)

"Flawless" är en dramakomedi från 1999 med Robert De Niro
och Philp Seymour Hoffman i huvudrollerna.  
Handling: Walter Koontz (De Niro) är en föredetta polis som bor ensam i en lägenhet. Han ses av många som en stor lokal hjälte och lever mycket för sin machoimage. I huset där han bor håller ofta en massa dragqueens till, vilket irriterar den homofobiske Walter som öppet visar sitt förakt och avsky för dessa. En av hans grannar är dragshowartisten Rusty Zimmerman (Seymour Hoffman) . Walter och Rusty hatar varandra som pesten och grälar så fort de råkas ses.
En natt när Walter försöker ingripa vid en skottlossning i huset drabbas han av en stroke och vaknar upp på sjukhuset delvis förlamad i höger sida vilket resulterar i dåligt tal, dålig hållning och att han blir tvungen att använda käpp för att kunna förflytta sig. Detta ger Walters självförtroende stora törnar och han börjar isolera sig i sin lägenhet. Walters sjukgymnast tycker att han borde ta sånglektioner för att förbättra sitt tal, så Walter vänder sig då till den musikaliske Rusty....

Även om filmen har en rätt stereotyp bild av homosexuella så är den enligt mig riktigt bra. Philip Seymour Hoffman är som alltid helt fantastisk i sin roll (här som en dragshow-artist som drömmer om ett könsbyte) och Robert De Niro är ju för fan alltid Robert De Niro.

Trailer:


Scen ur filmen:

1 kommentar: