Powered By Blogger

tisdag 28 maj 2013

Studenttider igen.... Fuck off!


Jaha, då är det snart studenttider åter igen. Det betyder att en massa fulla tonåringar ska skriksjunga "För vi har tagit studenten, för vi har tagit studenten..." samtidigt som de står och hoppar på ett lastbilsflak genom stan med små champagneflaskor runt halsen (gärna med ett plakat i näven man fått av sina päron med någon gräslig de har grävt fram från när man de en liten snorig skitunge i blöja).

Jag kunde verkligen inte förstå alla andras överdrivna glädje och kåthet över att ta studenten när jag var 19 och mer eller mindre blev tvingad av mamma att i alla fall gå studenttåget, fast jag blåvägrade champagnefrukost, löjlig studentmössa och balen (såg ingen anledning klä upp mig och betala för att gå på en fest med folk som jag inte ens umgicks privat med), även fast mamma gjorde kort försök att övertala mig till det.

Jag kan idag 11 år senare (är numera gammal som gatan) fortfarande inte se tjusningen i att ta studenten. Ska det verkligen vara något att fira att man ska kastas ut i skiten som kallas arbetsliv..... .....eller snarare den bittra äckliga verkligheten som kallas arbetslöshet, soc, fas3 och allt vad fan det innebär.

1 kommentar:

  1. Precis. Varför fira studenten? de flesta går ju ändå universitet nu förtiden, det är inte som att skol/arbetsbördan är slut.

    SvaraRadera