Powered By Blogger

torsdag 8 december 2016

Låt aldrig rasister sätta agendan i samhället!


Jag läste imorse denna inskränkta text av Elisabeth Höglund på hennes blogg. En stor jävla suck!

Undrar om Höglund. är medveten om att i de första svenska lucia-tågen så var det inga kvinnor med alls. Utan dessa bestod av killar (med en kille utklädd till lucia) som sjöng i gårdarna för att samla ihop mat och brännvin. Så om man verkligen ska vara konsekventa och värna om svenska traditioner så är det väl i så fall ungdomsfyllan.
Fast om nu Höglund tycker att man riktigt ska värna om våra traditioner så föreslår jag att vi gör det PÅ RIKTIGT,  Lucia bör då inte bara vara kvinna utan hon ska även vara blind samt siciliansk. Med tillhörande tortyr på slutet (blir kanske inte så mysigt i lussande på fritids och förskolor, men det får de ta då det är så viktigt med att hålla på gamla traditioner). Och om nu Höglund tycker så mycket om bakåtsträvande så kan hon ju ställa sig och städa huset, diska, tvätta och underkasta sig mannen tycker jag! Kvinnan tiger i församlingen.

Det enda budskap man sänder till pojkar som inte får vara lucia för att de är killar (eller flickor som inte får vara stjärngosse) är att det inte är ok att vara annorlunda eller att experimentera med olika roller. 
Det är sådana sunkiga värderingar som gör att varenda leksaksbutik går i rosa på flickavdelningen (Med passiva gulligull-leksaker) och blått på pojkavdelningen (som präglas av mekanik och våldsleksaker).

Att sedan skylla på att Ikea visste att den stackars pojken skulle få utstå hat och mobbing är enbart ett patetiskt sätt att rättfärdiga vuxna människors rasism, trångsynthet och hat. Lite som när folk säger att HBTQ-personer inte ska skaffa barn för att barnen kan bli retade. "Vi har uppfostrat våra barn att mobba era barn och därför ska inte ni skaffa barn för det vore ju synd om de blev mobbade."
På så sätt är det enda man gör med sådana resonemang att legitimera hat och mobbing. Låt aldrig rasister och mobbare sätta agendan.

Barn är barn, låt de få vara barn och rättfärdiga aldrig mobbing.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar