Powered By Blogger

söndag 30 juni 2019

Fuck förbud!

Imorgom är det slutrökt på Sveriges uteserveringar.


Detta förbud kommer innebära att jag inte längre kommer besöka några uteserveringar i detta land.
Jag ser ingen som helst anledning till varför jag ska uppsöka sådana om jag inte får ta en god kubansk cigarr till romen eller whiskeyn.

Om jag vill ha frisk luft går jag då fan inte till en uteservering. Folk sitter gladeligen på uteserveringar mitt i storstäder bland alla möjliga avgaser och föroreningar, men går i taket om någon tänder en cigg. Vill någon ha frisk luft så är väl en uteservering i en stad det sista stället man ska sätta sig.

Det borde rimligen vara enbart ägaren till uteserveringen som bestämmer om det ska vara rökförbud eller ej på deras egna ställen. Det känns som det finns tillräckligt med uteserveringar i detta landet för att vi alla ska kunna hitta nån vi trivs vid.
Varför ska inte krögare få välja själva? En restaurang är ju ett privat företag och då borde ju krögare själva kunna välja om de vill tillåta rökning eller inte.

Vill en krögare ha rökfritt? Ok, då gäller de reglerna där.

Vill en krögare ha rökning tillåten? Ok, då är vi konsumenter medvetna om det.

Vi konsumenter är väl inte dummare än att vi själva kan välja var vi vill gå någonstans.  Det är ju inte direkt så att ickerökare som ogillar rök har tvingats att uppsöka uteserveringar där krögare/caféägare har velat att det ska vara tillåtet att röka.
Men det som borde vara konsumenternas val, att gå till en rökfri krog eller en som tillåter, det valet har pappa staten nu gjort åt oss.

Överförmynderi är vad detta är.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar