Powered By Blogger

lördag 28 september 2013

Why God? Why?!!!!


Jag trodde först det var första april, men icke då.


De ska tydligen göra en ny Jönssonligan-film.
" – Jag tänkte att det vore kul att modernisera ”Jönssonligan”. Göra det tuffare och hårdare, säger långfilmsdebutanten Alain Darborg (TV4:s ”Inkognito), som kom med idén till producenten Fredrik Wikström Nicastro på Tre vänner.
Wikström Nicastro jämför nystarten med Bond-filmen ”Casino royale”.
– Allt som kändes gammalt och töntigt med Bond var helt bortblåst. Det är vårt mål med den här filmen. Vi har en stor kärlek till de gamla filmerna, men nu börjar vi om, säger han.
Tre vänner siktar in sig på en elvaårsgräns. ”Den perfekta stöten” ska bli något mörkare än vad publiken är van vid med ”Jönssonligan”.
– När det är hårt så är det hårt. Men det blir givetvis inte så brutalt som en ”Saw”-film, säger Darborg och skrattar.
Tanken är att skapa en så kallad heist-film i samma anda som klassiker i genren som ”Ocean’s eleven” och ”Blåsningen”, men med rollfigurerna från ”Jönssonligan”-filmerna."
Får mig att tänka på regissören Peter Kvist i varan-tv "90-tal version... Det mörka, oförutsägbara... och så regnar det!

Rocky ska tydligen bli ett fruntimmer som varit
flickvän till Sickan. What the fuck?!!!


BOJKOTTA SKITEN!!!! Rocky i Jönssonligan ska vara en smått efterbliven fegis till gottegris, inte en brud med dreads som legat med "Sickan". Jönssonligan borde k-märkas så att ingen får röra det.

Jönssonligan ska inte vara mörk, utan en familjekomedi. När de ändå är igång kan de väl göra en mörkare version av Sällskapsresan också, Stig-Helmer kan vara heroinmissbrukare och pedofil medan Ole illegal flykting med en förkärlek till näsgodis. Varför ska de överhuvud taget använda rollfigurerna om det är ett nytt koncept? Så jävla idiotiskt.

Om de ska ändra allt, varför ska de ens kalla det för Jönssonligan. om de ska göra den mörkare och seriösare (plus ändra karaktärerna till något helt annat). Känns som om de enbart använder namnet Jönssonligan för att få finansiering, folk kommer förmodligen se skiten enbart för namnets skull.

Och varför i helvete måste de de måste göra Rocky till en kvinna. Varför inte använt sig utav Dynamit-Harrys Doris (eller Rockys fru Eivor) och gjort henne en större del av gänget, kunde ju varit kul med ett par som är medlem i Jönssonligan. Det fanns ju kvinnoroller i svenska originalet (eller orginal och orginal, orginalförlagan Olsenbanden är ju dansk).
Dessutom är en av charmen med Jönssonliganfilmerna att de är barnsliga, naiva och ganska småkorkade brottslingar (förrutom Sickan som mer eller mindre alltid är ett nervvrak med hybris).
Fullständigt idiotiskt och totalt fantasilöst!

När de ändå är i farten kan de ju göra en ny mörkare version av Bröderna Fluff."Det är krig, det är nittiotal... ....Och så regnar det!"

 

2 kommentarer:

  1. Ser fram emot Mio min Mio med Johnny Depp och Christopher Walken, regi Peter Kvist.

    SvaraRadera
  2. Så jävla idiotiskt, meningslöst, fantasilöst och onödigt.

    SvaraRadera