Powered By Blogger

lördag 8 september 2018

Tänk er för innan ni röstar imorgon!


SD är inget annat än ett rikemansparti som skiter i arbetarklassen. De vill sänka skatterna mest av alla partier. Enligt Riksdagens utredningstjänst ger deras politik sex gånger mer till höginkomsttagare än låginkomsttagare. Det skulle innebära att välfärden urholkas, och i slutändan flera låginkomsttagare med ännu mindre i plånboken.


Här är 14 saker som SD vill göra:

1. SD vill ta bort det kommunala utjämningssystemet som gör att rika kommuner delar med sig till fattiga kommuner (ofta glesbygdskommuner) för att servicen ska vara likvärdig i hela landet.

2. SD vill sänka straffrättsåldern till 13 år så att trettonåriga barn ska kunna sitta i fängelse.

3. SD vill att nyanlända inte ska ha rätt till tolk i kontakt med myndigheter. Hur fan ska det då gå med integrationen hade de tänkt?

4. SD vill begränsa aborträtten.

5. SD vill minska bidrag till kommunerna med 33 miljarder. Om det sker, tvingas kommunerna skära ned på skolor, förskolor och äldreomsorg. Elever, småbarnsföräldrar och äldre skulle drabbas hårt.

6. SD vill att alla riksdagsledamöter ska svära en trohetsed till konungen när de när de blir invalda i riksdagen.

7. SD vill ta bort stödet till världsarvsmuseerna.

8. SD vill inte tillåta samkönade äktenskap. De vill inte heller tillåta insemination eller adoption för samkönade par eller ensamstående.

9. SD vill att man ska kunna beslagta värdesaker från asylsökande. T ex smycken, mobiltelefoner, kontanter etcetera.
I mina öron låter det som sådant nazisterna sysslade med när de skickade judar till koncentrationsläger och beslagtog deras värdesaker.

10. SD vill försämra våra löner och arbetsvillkor. De vill försämra Lagen om anställningstrygghet och begränsa strejkrätten. De motsätter sig en nollvision om dödsolyckor i arbetslivet och vill lagstifta om lönesänkningar.

11. SD vill sänka anslaget till SMHI, för SD tycker de gör för mycket propaganda om klimatförändringar (för sådant finns tydligen inte enligt SD).

12. SD vill avskaffa första maj, arbeternas dag, som helgdag och istället införa engelbrektsdagen som ska hedra svenska traditioner.

13. SD vill förbjuda fyrverkerier... ...Men bara på ickesvenska högtider och helger.

14. SD vill ändra namn på företeelser i fjällvärlden. Berg, byar och städer ska inte ha samiska namn utan bara svenska.

Alla som funderar på att ge sin röst till SD, för att "röra om i grytan lite", tänk er för igen.


PS.
Och jag vet inte hur det är med er, men jag vill inte ha en spelmissbrukare som statsminister och ansvarig över vårt lands ekonomi.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar