Powered By Blogger

tisdag 4 september 2018

Är man politiker måste man tåla satir

Jimmie Åkesson vill tydligen lägga ner P3 Anledningen är att han blev kränkt av ett satirinslag riktat mot honom och han anser att radiokanalen är meningsmotståndare. 
– "Jag blev kränkt av det. Det var genuint dåligt. Inget som public service ska ägna sig åt alls, sade han till Morgonstudion."

Jimmie Åkesson tycker dock att man får tåla satir.... ....Så länge det inte drabbar honom själv

Jag minns när SVTs "Helt apropå" på 1980- och 90-talet liknade Ingvar Carlsson i väldigt många sketcher med en sko på grund av hans utseende. 
Eller när tv4s Hey Baberiba, som sändes 2005-2007, drev med Fredrik Reinfeldt, bl a visade honom som en toffel som masserade Carl Bildts axlar medan Bildt raggade på hans fru. De drev även friskt med de flesta andra partiledarna i riksdagen.
Eller när Varan-TV skojade om Carl Bildt (en av medlemmarna klädde ut sig till Bildt och sade bl a att han tyckte om knark).
Eller när Galenskaparna och After Shave i början av 1990-talet gjorde en hel dansbandsopera där de parodiserade Ny Demokrati plus liknade Ian Wachtmeister och Bert Karlsson vid Kalle Stropp och Grodan Boll.
Eller varför inte när HasseåTage tillsammans med bl a Gösta Ekman och Tommy Körberg drev hejdvilt med Tage Erlander och Olof Palme i en känd revy på 70-talet som hette "Svea Hund".

Det har alltid kritiserats och ironiserats över alla partier. Alla partier och väljare har i alla tider fått leva med detta, men helt plötsligt när SD med väljare får smaka samma är det helt plötsligt allt från odemokratiskt till kränkande och så klart "Sverigefientligt".

Med tanke på hur lättkränkt och lättstött Åkesson verkar vara så kan jag inte alls förstå hur någon överhuvudtaget ens kan tro att den där tokstollen skulle kunna klara av att vara statsminister i mer än fem minuter. Vill man ta makten i Sverige får man tåla att bli hånad, att bli skämtad om etc.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar