Powered By Blogger

söndag 22 november 2009

Idol, nej tack!


Jag brukar ofta sitta och snacka i olika diskussionsforum på nätet, allt från politik och sex till musik och religion.
Nyligen så fick jag ett mail rån en tjej från ett av de forumen som undrade om jag hade lust att snacka med henne på msn, sagt och gjort.

Väldigt fort så glider vi i "samtalet" in på mitt favoritämne, musik. Tjejen kallar sig för en rocker varpå jag undrar vad hon lyssnar på helst.
Svaret blir:
- "Typ rock och metal. Backyard Babies, Tokyo Hotel, Crashdiet, Guns N Roses"
Jag svarar:
"Guns N Roses var bra en gång i tiden, men resten är något som jag aldrig skulle lyssna på."
Svaret från henne blir:
"Vadårå? Jag lyssnar på dem, de är snygga!"
Jag svarar inte, känns inte ens värt det. Efter en längre stund skriver hon:
"By the way. Såg du idol i fredags?"

Efter det samtalet blockerade jag henne direkt för att slippa framtida snack med puckot.

Idol?!!! Jag blir spyfärdig! Ska jag vara ärlig så hade jag helst sett att de lade ner det där patetiska karaokeprogrammet så fort som möjligt. De producerar ändå endast b:iga dagsländor som är glömda om några månader vars dynga tryckt på cd inte ens borde få kallas musik.
Men som jag har skrivit flera gånger tidigare, så är det inom hela nöjesindustrin. Med bra reklam kan man sälja det mesta, spelar ingen roll vilken avföring det är bara det är snyggt förpackat. Idolvinnarna och de andra tvålfagra fjomparna där kunde lika gärna släppa en skiva enbart innehållande ljud där de släpper brakskitar i mikrofonen och skivan skulle ändå sälja platina.

Sådana flickor är snarare kåta på snubbarnas yttre och kändisksap än deras musik. Tjejer som skriker åt idolgossarna dyrkar cover och karaokesångare, har inte så mycket med musiken att göra.
Småbrudarnas idoldyrkan och onanidrömmar har verkligen sjunkit rejält med åren, numera duger det med falsksjungande karaokesångare för att de ska bli helt till sig i trosorna.

Jag vill inte låta som någon mansgris men när det gäller musik är det ett faktum att fler tjejer än killar går efter utseende, vare sig det gäller menlösa gossar från idol eller ihopsatta tjejband som Pussycat Dolls.
Jag menar inte bara de som ser/lyssnar på idol utan inom alla musikgenrer, vare sig det är hårdrock/metal, goth, pop, synth eller hip hop.
Kolla på många rockstjärnor och väldigt många av de tjejer som beundrar dem. De skulle inte göra det om de var fula.
Ta t ex HIM (som var väldigt stora för några år sedan), de hade inte varit lika populära hos sin kvinnliga piblik om sångaren Ville Valo hade varit fet och skallig (då hade ca 99% av deras fans inte brytt sig ett skit om dem). Det gäller inte bara dem utan även inom glam/sleaze och även inom andra genrer. Som ett exempel: Sebastian Bach (Ski Row´s förra sångare) hade inte varit så populär om de inte tyckt han varit så snygg, gäller även helt andra genrer och band/artister som t ex Satyricon. Skid Row hade helt enkelt inte varit sp populär som de var hos den kvinnliga publiken om det inte hade varit varit för Sebastian Bach´s utseende.
Det samma gäller t ex Bon Jovi, Slash, Peter Steele, Paul Stanley etc etc etc etc

Finns en anledning till att de flesta trashband och deathband inte har lika mycket kvinnliga fans i publiken som t ex glamband.
Det är inget påstående utan snarare ett faktum att idoldyrkan när det kommer till utseende bland artisterna är större hos den kvinnliga delen av publiken än den manliga, vare sig det gäller bildsköna glamrockare, smörsångare, pojkband, idolartister eller tjejband.

1 kommentar:

  1. Det går inte att tävla i musik, så enkelt är det// Simon Don-Ettan

    SvaraRadera