Powered By Blogger

lördag 9 juli 2011

Gnäll gnäll gnäll


Jag läste nyligen detta lilla skämt till debattartikel i aftonblaskan


Sammanfattning: Antingen berömmer du damerna eller så är du tyst, annars är du en kvinnoförtryckare.
Spelar alltså ingen roll om Sverige förlorar nästa match med 7-0 och gör tre självmål och inte lyckas med mer än 10 passningar på hela matchen. Våga inte säga att dom spelade dåligt för då är du en kvinnoförtryckare. Att ens Aftonbladet kan publicera sån här enögd, trångsynt sörja är för mig en gåta (eller nä det är det inte egentligen, det är ju aftonbladet).

Pk-hysterin kring Pontus Kåmarks kommentarer, oj oj oj... Ida Ali-Lindqvist tog ju till och med upp kommentarer i stil med "Sverige skulle behöva göra ett byte nu" som ett exempel på en hatattack. Jag undrar om jag någonsin sett en herrmatch utan att kommentatorerna påpekar brister i endera lags spel.
Kan det vara så att Kåmark med fem SM-guld, ett VM-brons och 57 a-landskamper kan mer fotboll än Ida-Ali Lindqvist? Varför ska inte damfotboll behandlas på samma sätt som herrfotboll? Spelar de dåligt är det ju tjänstefel av en expert att inte konstatera det

Fast det är ändå rätt fascinerande att, med en pinsam artikel, lyckas förlöjliga sig själv, feministiskt perspektiv och damfotboll på en och samma gång. Med dig som vän behöver damfotbollen inga fiender. GRATTIS IDA!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar