Powered By Blogger

söndag 16 oktober 2011

Ska vi likna Pär vid en rondellhund?

Uppdrag granskning sändes i veckan och de pratade om Glada Hudik-teatern och dess grundare Pär Johansson.

Jag kommer ihåg när jag gick i gymnasiet. "Glada Hudikteatern" hade då ännu inte exploderat med "Elvis" och de tog ofta in elever från Bromangymnasiet som hjälp. Vi i min klass på estetisk teater blev tillfrågade att vara med och hjälpa de utvecklingstörda och vara med på scenen. Om jag minns rätt var det tre eller fyra tjejer i klassen som "tackade ja" till erbjudandet och de hade rätt roligt där, men de fick det rätt svårt svårt att hänga med i skolarbetet då inte bara var upptagna på kvällstid utan också under den vanliga skoltiden. Jag minns att i alla fall en av dessa tjejer sade att de inte blev allt för bra behandlade där av dagcenterpersonalen.

Nåja, åter till vad som skrivits och sagt nyligen omn Glada Hudik-teatern. Märker att många blir förbannade och anser att man varken får eller ska "kasta skit på Messias". Hudiksvalls lokaltidning har tidigare skrivit om det samma i somras och det blev samma sak då, folk blev skitarga och skrek om det endast rörde sig om "svensk avundsjuka" och "jävla jantelag".
Många verkar vilja upphöja PärJohansson till en Kristussymbol som man inte får ha synpunkter på (lite som att måla en rondellhund föreställande profeten Muhammed). Så fort någon har en synpunkt så skriks det då om "Jävla typisk jantelag och svensk avundsjuka!"

Men de som skriker det verkar inte ha förstått att folk faktiskt inte har någonting emot att "Sankte" Pär tjänar bra på sitt jobb. Men det rimmar illa att Glada Hudik-teatern, vars motto brukar vara att alla är lika mycket värda, inte ger de utvecklingstörda en vettig ersättning då det faktiskt är de som tillsammans med Pär har gjort "Elvis" och allt möjligt (det är ju ändå de som publiken kommer för att se).
Men de ska tydligen bara vara glada och nöjda över att få vara med och enbart leva på äran. Dessutom är det rätt vidrigt att "tvinga" vårdare och personliga assistenter (som inte direkt är höginkomsttagere) att betala tillbaka sina löner för att Pär genom en kompis köpt resor för snuskiga ockerpriser. Klart som fan att vettigt folk reagerar på sådant! Och de som reagerar på att folk reagerar och skriker om jantelag kan djälva ta jantelagen och köra upp den i sina egna arslen

Så klart Pär har gjort ett bra jobb, men utan de utvecklingsstörda hade han fan inte varit där han är idag!!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar