Powered By Blogger

söndag 29 juli 2012

Nej tack, vill inte bli medlem


Jag fick nyligen en inbjudan till en facebookgrupp som heter "Vita kränkta män". Gruppen ska tydligen vara humoristisk och vara en känga till Pär Ström. Jag har förvisserligen inte heller mycket övers för Pär Ström (jag tycker det bara är larvigt när han t ex försöker få det till mansförtryck att kvinnor fick gå före i livbåtarna på Titanic för 100 år sedan), men känner inte att jag har någon anledning att gå med i en sådan grupp.

Själv så tycker jag dock nog ändå att folk som klagar om att vita heterosexuella män är så jävla lättkränkta i själva verket brukar vara de som är allara mest lättkränkta av alla. Men dessa personer är i sina egna ögon så heliga att de får man inte ha några åsikter om som skiljer sig från deras verklighetsfrånvända syn på sig själva.
Tycker de flesta av de som kallar sig "feminister" OCH hyser ett så stort agg mot Ström brukar vara kålsupare. De använder sig även mycket mer än gärna av härskartekniker (fast de på samma gång inte är sena att anklaga sina meningsmotståndare för att använda sig av sådana så fort argumenten tryter). Det vanligaste är att försöka skratta bort och förlöjliga sina "motdebattörer". Folk som sysslar med sådant gör det oftast för att de inte kan svara, men däremot kan de skratta i syfte att försöka ge sken av att meningsmotståndarna är efterblivna och under deras värdighet vilket de tror sig komma undan med via fördelen att ha tolkningsföreträdet. Jag har sett det beteendet hos många idioter genom åren (både hos högerfolk och extremvänster). De hånskrattar, raljerar och är oförskämda mot alla som inte tycker som den och skulle någon komma med ett sakligt motargument eller en besvärlig fråga reagar de ofta upprört över-oförskämt, ibland även börja gråta överdrivet.


Nåja, de få mer än gärna ha humorgrupper, men då ska de heller inte uppröras och skrika sig hesa när folk av andra åsikter gör samma sak.


3 kommentarer:

 1. Håller helt med dig angående att många av dem är kålsupare som inte är konsekventa eller logiska i sitt tänkande. De upprörs som fan om någon skämtar så att de själva känner sig träffade och skriker om att de har blivit kränkta.
  Om någon protesterar eller har någpn åsikt som inte delas av dem när det gäller deras egna "skämt" så ropar de istället om "VITA HETEROSEXUELLA MEDELÅLDERS MÄN" som kränks av ingenting.

  SvaraRadera
 2. Tack för din kommentar Cecilia

  Det är som när t ex "radical cheerleaders" har uppträtt på F!´s möten och då har sjungit manshatarvisor. Har någon då ifrågasatt det så har de försvarat det med att det är just humor.
  De tycker det är ok att sjunga manshatarvisor, men skulle samtidigt bli helt vansinniga om någon skulle sjunga t ex The Kristet Utseendets låt ”Quinna” eller valfri sång av Eddie Meduza.
  Ungefär som när Tiina Rosenberg flippade på sånggruppen Last Call för några år sedan på en formell universitetsmiddag i Lund då hon kände sig träffad av deras humor.

  Det är tydligen helt ok att skämta om saker, men bara så länge just de själva inte känner sig träffade på något sätt.

  SvaraRadera
 3. Anledningen till att Pär ström tar upp det där med titanic är ju framförallt för att ge en annan bild, en komplettering till den bild av kvinnoförtryckande grupp som feminister har målat upp om män. Alltså att båda könen har drabbats och drabbas. Förstår inte att folk missförstår det. Lika rättigheter och skyldigheter. Män har inte klagat på att det setts och fortfarande ses som en självklarhet att män ska offra sina liv för kvinnor. Men när det samtidigt görs attacker på män varje dag från feminister så måste bilden nyanseras lite.

  SvaraRadera