Powered By Blogger

lördag 16 juni 2018

Studenttider= Samma gnäll varje år.... ....men bara åt ena hållet

Ord är farliga, någon kan bli kränkt. Det är bäst att vi förbjuder alla ord.

De senaste veckorna har det varit studenttider.... ....Igen. Det har som vanligt inneburit att en massa unga studenter har åkt runt på studentflak och ibland har de haft stora banderoller eller skyltar på flaken med dålig pubertal humor om sex eller alkohol. Inte sällan innehåller dessa banderoller även pinsamt dåliga nödrim och felstavningar. De flesta är även ständigt återanvända då de flesta verkar ha brist på fantasi för man får nog tillbaka väldigt många år innan man hittar en studentbanderoll som inte har använts tidigare.
Och det blir samma jävla liv varenda år.

Jag vet inte hur många artiklar jag har läst (i bl a expressen och aftonbladet) de sista veckorna där folk fullkomligen skiter på sig av kränkthet och skriker om kvinnohat och anklagar studenter för både det ena och det andra.


Det skrivs om sådant här varenda år. Studentbanderoller med pubertal humor och nödrim, samt om lättkränkta mähän som gråter ut i media och även anklagar studenter för kvinnohat, dålig kvinnosyn och läser in att de vill våldta tjejer på grund av en banderoller med dålig pubertal humor på studentflak.

Själv så ser jag bara dålig pubertal humor med nödrim, men inget att uppröras över. Jag upprörs nog mer över att så många av dessa studenter inte ens verkar kunna stava till de enklaste av ord. Men att sådana studentskyltar gör att de får dålig människosyn är ungefär lika troligt som att anklaga Kalle Anka för att göra folk till blottare.

En ung kvinna har fått gråta ut i både Aftonbladet och Expressen. Hon hade tydligen högt klagat på en studentbanderoll (där det stod "Dra fiffin i grus vi drar el i h*rhus") hon inte gillade varpå de fulla studenterna på flaket hade ropat att hon skulle dra fittan i grus. Då hade hon blivit så arg att hon hade skrikit saker hon inte ens minns och spottat på dem.
Att de skriker på folk är inte ok, men ser det inte som mer upprörande än när t ex ett gäng fulla tjejer på ett studentflak (för x antal år sedan när en kompis lillsyster tog studenten)ropade att vi skulle visa kuken. Vi varken följde deras uppmaning eller blev kränkta. Inte heller kontaktade vi Sveriges största tidningar för att gråta ut vår kränkthet.

MEN!..... .....Varför hör man aldrig någon uppröras eller säga ett ord om de skyltar/banderoller som kvinnliga avgångsklasser har?
Här är några exempel som jag har sett:

"Ikväll får era pojkar smisk, för vi har lärt oss att använda både gag och pisk." 
"Dra ballen i gruset, tjejerna i BF är i huset" 
"Ikväll Blir din son hård, här kommer tjejerna från vård". 
"Efter 3 år är vi på frisör bäst på blowjobs" 
"18 saftiga bröd vart fan är korven" 
"Vi får era killar att rodna när vi masserar deras växellåda"

En bekant i Göteborg har berättat att hen läste detta på ett studentflak i förra veckan där det var bara tjejer:
"Den enda vi lärde oss på 3 år var att suga kuk"
Men då upprörs ingen. Varför är det ok att skriva "dra ballen i grus...." medan "dra fittan i grus...." istället anklagas för att vara kvinnohat. och uppmuntra till våldtäkt?  Media slår bakut, till och med gymnasie- och kunskapslyftsminister Anna Ekström kritiserar 19-åriga manliga studenter för en viss typ av budskap men ingen sägger ett ord om 19-åriga kvinnliga studenter med exakt samma typ av banderoller. Dubbelmoralen är påträngande.

Titta på nedanstående två bilder.

Om du upprörs över den ena men inte den andra, så är du inget annat än en hycklare. Om du upprörs över båda.... ....då är det ditt problem, inte studenternas.
Jag tar inte illa vid mig, för tar man illa vid sig av sådana infantila budskap på studentflask så bör man tänka över hur bortskämd man är.

Sedan läste jag även om detta
Tråkigt för de drabbade, men det är väl inte första gången någon har fått ett flak, banderoll eller studentskylt vandaliserat. När jag själv tog studenten  så fick en av klasserna på samhälle sin klasskylt som de skulle ha när vi gick studenttåget genom staden. Den blev uppeldad precis innan vi skulle gå ifrån skolan. Inga tidningar ddock skrev om den vandaliseringen och det var inga som började grina då, till skillnad från denna klass som det i år skrivits om.
Killen som eldade ner skylten/banderollen när vi tog studenten hade blivit mobbad av ett gäng i den samhällsklassen. Så vem vet, kanske någon till som fått nog av mobbing.... ....Men då jag inte vet något mer om det låter jag det vara osagt.

I framtiden får det stå så här på alla studenters studentflak:


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar