Powered By Blogger

tisdag 24 juli 2018

Folk som vill kasta sten i glashus och pissa i motvind
Regissören James Gunn har fått sparken från ”Guardians of the Galaxy vol. 3”. Anledningen var ett gäng olämpliga Twitter-inlägg från förr som har kommit upp i ljuset, och som enligt Disney inte passade företagets värderingar.
Han hade förvisso sedan länge raderat alla dessa skämt och bett om ursäkt för de, men det räckte inte för moralpoliserna.

Varför sluta där? Låt alla som skämtat om något som någon kan ta illa vid sig av eller som inte uppfattas som roligt av alla leda till att man sätts i stupstocken. Det är viktigt att vi kontrollerar vad folk konsumerar, sen vad de får och inte får tycka
Dåliga skämt ska inte vara en ursäkt att säga upp någon för. Särskilt inte när någon går tillbaka i vissa fall 10 år för att leta upp skit. Om Disney ska fortsätta så här kommer ingen kunna jobba åt dem. Alla har sin historia och den syns i allt större utsträckning på nätet..

Det var den konservativa sajten The Daily Caller som hade grävt fram Gunns tweets från 2008 och 2009 och uppmuntrade folk att konfrontera honom under Comic-Con. Men så är ju Gunn också en stark motståndare till Trump, så det som hände var alltså att ett "alt-right"-troll grävde upp en massa skärmdumpar, spred dem överallt, och skapade moralpanik. Att sedan samma rövhatt till självutnämnd moralpolis själv har dragit lika grova skämt verkar de inte ha några problem med.
Undrar vad Trump har att säga, gissningsvis "Grab them by the pussy!":
Gunn får gå, men Trump är fortfarande "president". Ja jisses...

Robert Downey jr sysslade med tunga droger och satt i fängelse innan MCU- och Disney-tiden = Helt ok, grönt ljus.
James Gunn skrev svart humor på twitter innan sin tid hos Disney = Disney sparkar honom snabbare än vad han hinner säga "I'm Groot" för det är totalt oförlåtligt ha dålig humor.

Känns otroligt konstigt att Disney väljer denna väg med tanke på deras egna bakgrund
Ska Disney vara riktig konsekventa så borde de även byta namn då Walt Disney själv var rasist, trackasserade judiska medarbetare och angav folk för att vara kommunister bara om de engagerade sig fackligt.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar