Powered By Blogger

tisdag 21 augusti 2012

Run Rudolph Run

Följer ståhejet om Assange och bråket. Tycker själv mest det är roande.

Naturligtvis så kommer Wikileaks inte yppa ett ord om de korrumperade latinamerikanska regimerna som glatt förföljer och trakasserar sina egna journalister, men som helt plötsligt har blivit jätteintresserade av yttrandefriheten. Detta understryker ju också det plötsliga Sydamerikanska intresset för "press- och yttrandefrihet". De ländernas regimer skiter ju fullständigt i Assange, men får hon jävlas lite med britterna och jänkarna så hoppar de raskt på tåget.
Om Wikileaks skulle ta och granska Ecuador och publicera lite prekära dokument  då skulle nog deras omsorg om yttrandefriheten försvinna fortare än kvickt.

Hade bara puckot låtit den rättsliga prövningen i Sverige få ha sin gång så hade han även om han dömts
för våldtäckt, med största sannolikhet redan varit ute som en fri man.
Sedan kan Assange snacka om rädsla att bli urlämnad till USA och där få dödstraff etc, men om USA verkligen hade velat ha honom så är ju inget land bättre än England ur deras synvinkel. Även om de överlämnar honom till Sverige måste Storbritannien godkänna att Sverige lämnar ut honom om USA skulle begära det. Och om de skulle vilja ha honom, varför då inte bara begära det direkt från britterna? För om man vill kalla ett land för knähund till USA så ligger ju England bättre till än Sverige.
Assange har verkligen lyckats snärja in sig själv på ett häpnadsväckande sätt. Vad är hans plan egentligen? Att sitta och uggla på en ambassadbyggnad resten av livet?

Om USA hade velat ta honom hade de försökt få till terroriststämpel med allt vad det innebär och helt enkelt bara hämta honom vart han är befinner sig i världen oavsett ambassad. Men förmodligen är det "stora fria landet i Väst" lite rädd för världsopinionen ändå.
Ett värre straff än att bo på en ambassad eller i ett skitkorrupt land resten av sitt liv när man dessutom är en kämpe för det fria ordet borde väl inte finnas. Heja, tycker att det är skitkul att han straffar sig själv. Mycket bättre än att han blir fälld i Sverige.

2 kommentarer:

  1. Kan bara hålla med dig. Undrar om alla Assange-kramare alltid tar lika lätt på våldtäcksanklagelser.

    Vad fan är karln ute efter? Vad vill han? Han borde ju ha sån koll så att han vet om det t ex du nämnt här. Om inte så borde ju alla hans advokater ha lite koll. Om det inte är så att han är riktigt prestigefylld, att han tror sig stå över alla lagar. Deta började med att han kanske trodde att han skulle komma undan med hjälp av Australiensiska eller brittiska lagar men gick åt helvete...

    SvaraRadera
  2. Intressant läsning:
    http://myvingren.se/?p=701#.UESj1D8m_l8.facebook

    SvaraRadera