Powered By Blogger

tisdag 30 oktober 2012

Wrestling är skoj, men även jag har mina gränser


Jag är som många redan vet ett stort fan av wrestling och har vid många tillfällen försökt pushat för den svenska wrestlingscenen (bl a genom att försöka göra reklam för deras galor här i bloggen och på andra sidor, samt gjort några tributevideos som finns på youtube). Men det betyder inte att jag vill se wrestling utan kvalitet.

Sverige har som sagt tre olika wrestlingförbund. SWS i Malmö, GBGW i Göteborg samt STHLMW i huvudstaden.
SWS (Sveriges officiella wrestlingscen) håller numera verkligen en hög kvalitet, dessutom lyckas de ha en hyffsat proffsig produktion och det är kul att Bruno och Trent från eurosport ofta är kommentatorer på galorna. De har dessutom bra kontakt med förbunden i Danmark, Norge och Finland och de förbundens wrestlare är ofta med på galorna.
GBG Wrestling (det äldsta förbundet) håller också en bra kvalitet. Flera av deras wrestlare har utvecklats mycket de senare åren. Dock borde de bli bättre på att hålla galor mer regelbundet, i alla fall varannan månad.
Däremot har inte det yngsta förbundet STHLM Wrestling utvecklats lika mycket. Jag tycker förvisserligen att det är bra att de numera har lyckats få fram flera egna wrestlers, men att de allra flesta av dem verkligen borde ha fått träna mycket mer innan de hade fått gå upp i ringen inför en betalande publik. En av dessa som jag har stört mig mest på kallas Döden och har en gimmick som påminner ganska mycket om Kane. det jag stör mig på är dock att han varken har storleken eller fysiken för att spela en sådan oövervinnerligen monsterheel (det plus att han hittills har varit väldigt tråkig och dålig i ringen på grund av sina väldigt begränsade brottarskills). Dock har de oftast roliga promovideos. Andra har dock utvecklats mycktet mer och blivit betydligt bättre i ringen.
Om man släpper in folk i ringen som inte kan wrestlas så skämmer det bort potentiella nya fans som då bara kommer bortfärda wrestling (då speciellt den svenska) som "pinsamt trams som bara är fake". Och är någon wrestlare helt ny så sätter man inte in denne mot någon annan oerfaren utan mot någon som har mer rutin som kan hjälpa den nya att se bättre ut i ringen.


Jag hänger till och från inne på swewrestling.com och dess diskussionsforum. För några veckor jag gav jag en kommentar på en forumtråd angående nästa gala med STHLMW. En ny wrestlare som tydligen inte har wrestlats förrut ska på denna gala möta denne så kallade Döden i en match.
Jag skrev en kommentar i den forumstråden:
"Må Trym vara bättre i ringen än Döden och PT, annars lär det bli en riktigt värdelös match" 

Tydligen fick jag inte skriva detta, för det tog inte lång tid innan en av de som jobbar för och är talesperson för STHLMW kontaktade mig på Facebook angående denna kommentar. Han tyckte det var "Forumstrollfasoner" och var sur och besviken över att jag hade skrivit så och att jag skulle skärpa mig.

Tyckte det var småkul att han blev så sur att han kännde sig tvungen att skriva och klaga på mig för en kommentar i ett diskussionsforum att jag skrev (tänker dock inte skriva hans namn här) att han kontaktat mig på facebook för just den kommentaren plus att jag tycker det är uppenbart att de släpper in sina wrestlare i ringen mycket tidigare än SWS och även GBGW. Då blev han ännu surare och krävde att kommentaren skulle bort då han ansåg att det var kränkande mot honom då han skrev till mig som privatperson och inte som talesperson för STHLMW. Det borde dock han ha tänkt på innan han skriver till och kontaktar personer för att de skrivit negativt om någon wrestlares bristande teknik i ringen i ett diskussionsforum då han faktiskt är medarbetare och en talesperson för förbundet ifråga.
Sedan dess har dock flera medlemmar i det forumet hört av sig till mig och berättat att samma person tidigare har kontaktat även dem  när de har yttrat sina åsikter om hans wrestlare. Han ska till och med ha skrivit hot till några av dem (som att de ska "akta sig" och liknande). Han ska tydligen ha svårt för att ta kritik, även när det kommer till konstruktiv. Man tycker ju att de på STHLMW borde inse att de inte vinner något på att vara otrevliga och inte kunna mottaga kritik.


4 kommentarer:

 1. Jag tror jag fattar vem du pratar om. Har själv fått skäll av honom då han inte tål kritik samt är jävligt arrogant

  /Markus

  SvaraRadera
 2. He He om det är samma person som jag tror det är så har den ene domaren i Malmö hotat honom med stryk om han besöker SWS shower.

  SvaraRadera
 3. Antar att det är det. Hans efternamn slutar på S.

  Tycker det är så kul att han anklagade mig för "forumtrollsfasoner" för att han inte gillade att jag snackade negativt om en wrestlare. Själv så får alla som inte hyllar honom en känga och om någon skrivit något om att han själv har en väldigt otrevlig ton i debatten har han skrivit till svar att han "skriver i karaktär" (Detta trots regeln under Svensk Wrestling-forumet att man inte får skriva i karaktär).

  SvaraRadera
 4. Problemet är vär att denne man är väl den som startad och sköter STHLMW, så frågan är: Om han inte är en talesperson för förbundet, vem är?

  Att han sedan skriver i karaktär är Bullshit, för att kunna skriva i karaktär så bör man vara en karaktär i något av förbunden och denne "man" har, så vitt jag vet, aldrig satt sin fot i ringen eller "on screen", om man kan kalla det för det.

  Problemet är att när STHLMW personer skriver i karaktär på forumet så sabbar de för sig själva. Jag menar har man sett Killer Karlsson, Conny Mejsel, Anderson eller Bad Buddha skriva i karaktär där så fort det gnälls?

  SvaraRadera