Powered By Blogger

tisdag 5 februari 2013

De som skriker högst hörs mest


Jag tror inte det är aktuellt att Sverige tänker försöka ta tillbaka Finland. Och om vi nu ska ha ett land, varför skulle vi då ha ett med samma deprimerande vinterklimat med kyla och snö? Nej tack! Tycker Sverige borde se till att vi får någon myggfri söderhavsö med palmer istället, jag skulle direkt anmäla mig som frivillig borgmästare. Kanske synd att Sverige sålde Saint-Barthélemy till Frankrike 1878.


Nä skämt åsidoVad är det för puckon som reagerar så starkt på att Finland en gång i tiden tillhörde Sverige? Jag gissar på idioter från rasistpartiet Sannfinländarna. Nåja, högerextrema nationalromantiska partier brukar ju inte ha så mycket verklighetsnärvaro och landets historia är bara viktig om de kan använda den som propaganda i sitt egna syfte att sprida ignorans och trångsynthet.

Jo, Finland var under en jävla massa år svenskt och det är inte svensknationaliskt propaganda utan korrekt historisk fakta. Under den svenska stormaktstiden (1600-talet och fram till 1700-talet) var ju Sverige en av de största krigsmakterna i hela Europa vars kungamakt styrde över större delen utan Östersjö-områden som var en viktigt handelsplats under den perioden. Av de länder/provinser som styrdes av svenska eller indirekt utav svenska bundsförvanter kan nämnas Finland, västra delar av nuvarande Ryssland, Balt-länderna (Estland, Lettland och Litauen) Polen, Ukraina plus nuvarande norra delen av Tyskland (Tyskland var inte ett enat land på den tiden utan styrdes av furstar, fogdar och hertigar).
Ska även andra länder uppröras över att de har tillhört något annat land en gång i tiden, då tycker jag synd om Norge som tillhörde Danmark i 800 år. Såja, nog med svensk historia

Jag har ingenting emot vare sig finländare eller Finland (har nog aldrig heller träffat en svensk som har issues med sin relation till Finland), förrutom att jag tycker att Finlands invandringspolitik är en skam. Rent historiskt är ju Finland mer svenskt än finskt sett till antal år Finland varit en fri nation. Men som alltid finns det gott om människor som bara vill veta av historien om det passar deras egen självbild.
Sen är det väl bara facepalm att folk tycker om Finlands immigrationspolitik. Men okej, ifall vi slutade ta in alla svenskar som invandrar tillbaka till Sverige (Vissa är skattesmitare) så hade vi varit närmare samma nivåer som Finland då svenskar har varit den STÖRSTA majoriteten som invandrat till Sverige VARJE ÅR. Folk som vill opponera sig mot detta kanske skulla kolla upp statistiken när det gäller Etniciteter?
Dessutom så har inte ens immigration stor effekt på ekonomin i en negativ bemärkelse. Sedan så hade vi även haft en mindre invandring i Sverige om andra länder också tog sina ansvar och hade en generösare och humanare invandringspolitk.


Jag är själv född i norraste Hälsingland och de flesta av oss häromkring behöver inte gå tillbaka särskilt långt i släktforskningen för att hitta någon finne i släktträdet. Precis på samma sätt så behöver inte finländare som bor vid kusten gå tillbaka många generationer för att hitta en svensk, eller åtminstonde svenskspråkig anfader och en normalt funtad människa ser inget ont i detta.
Att jämt och ständigt dra fram konstgjorda stridslinjer för att upphöja sin egen nationalitet genom att förnedra och förlöjliga andra är knappast något som Sannfinländarna är ensamma om. Sannfinnarnas lika väl som SDs popularitet berättar om att någonting har gått sönder. Hoppas det går att laga.
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar