Powered By Blogger

torsdag 21 februari 2013

Att vara kränkt är inneDet är inne att vara kränkt numera. Jag tycker och kräver att alla ska vara kränkta, det är en mänsklig rättighet att bli jättekränkt. Och blir någon inte kränkt så blir jag kränkt över att de inte blir kränkt.
Ni andra har också rätten och även en skyldighet att bli kränkta, bara ni inte blir mer kränkta än mig för då blir  jag kränkt.
Allt detta kränkande kränker mig på ett oerhört kränkande sätt, om inte kränkta människor slutar kränka på ett kränkande sätt så kommer ingen kränkt människa sluta känna sig kränkt och fortsätta kränka på ett ännu mer kränkande sätt. Därför anser jag att kränkande bör ske på ett mindre kränkande sätt och se över ifall kränkta människor verkligen ska kränkas genom att säga att de inte kan bli kränkta.

Eller som Fritiof Nilsson Piraten sade en gång:
"Det går inte ens att skämta om synålar utan att något enögd jävel tar illa upp!"

Det är som för några år sedan när det var ett jävla ståhej om en humorsida på facebook (av den sorten med icke rumsren humor och mycket sexistiska och homofobiska skämt) som blev anmäld och även nerstängd. N0är jag sade att jag tyckte det var fel fick jag då direkt höra att jag verkligen inte skulle ha tyckt likadant om jag själv varit HBTQ-person och blivit utsatt för hatbrott eller om min mamma eller syster hade blivit misshandlad eller våldtagen. Jag svarade då att jag faktiskt är bisexuell (och med det en sån där hbtq-person) och att jag själv har blivit utsatt för hatbrott, blivit utsatt för grov misshandel och även för sexuella trackasserier men att jag ändå tycker det är helt ok att skämta om sådant också.

Jag tycker det är klart som korvspad att man måste få skämta om exakt vad som helst, vare sig det är feminister, homosexuella, transpersoner, heteropersoner, pedofiler, nazister, sverigedemokrater, moderater, sossar, kommunister, ryssar, bibliotekarier, muslimer, kristna, judar, olika kulturer, religion, politik, estonia eller vad man nu vill skämta om.

Man kan skämta om precis vad som helst, men det betyder inte att alla skämt är roliga. Om man inte tycker att ett skämt är roligt så har man rätt att säga till eller gå därifrån. Men man har dock ingen rätt att hindra någon att dra det skämtet, även om man tycker att det är vidrigt och icke politiskt korrekt. Det betyder inte heller att man tycker skämtet i fråga är roligt bara för att man försvarar rättet att säga det,


OVER AND OUT!

1 kommentar: