Powered By Blogger

fredag 1 februari 2013

Gör Reinfeldt arbetslös!

Bara att hoppas på regeringsbyte när det blir val nästa år. Annars förlorar jag allt hopp om intelligens bland folk i detta land. Vår alliansregering borde straffas för alla idiotier och dumheter de har ställt till med de senaste sju åren med sin omvända Robin Hood-mentalitet.


Ni vet väl förresten att klyftorna är inte så stora. Om man inte jämför de fattigaste och de rikaste så finns inte klyftorna, som den gode Reinfeldt sade. Dessutom vet vi ju, för det har regeringen sagt, att arbetslösa/sjukskrivna har gjort ett aktivt livsstils val för att vara där de är.

Moderaternas politik har alltid går ut på att de sätter sig själva i första rummet, pengarnas makt i andra 
rummet, rika medborgare i tredje rummet och övriga medborgare (som de ser som ett nödvändigt ont) sistDe följer bara sin politik som är i linje med att skapa ett otryggare samhälle där de fattigare i samhället bara ska stå med mössan i hand och vara tacksamma för att de har ett jobb. De som inte har ett jobb ska skämmas och helst gå och självdö. 
Deras politik har alltid gått ut på att slå undan fötterna på de som redan har det jobbigast i samhället. 

Jag litar inte på ett parti vars medlemmar så sent som 1998 röstade nej till homosexuellas rättigheter inom EU.


Jag blir uppriktigt ledsen när jag hör ungdomar och tonåringar idag pratar om att de tänker rösta på moderaterna när de får rösta, även bland arbetarklassungdomar vars föräldrar har drabbats av deras politik.


Jag skrev på en facebooksida för några veckor sedan om min egen situation och direkt fick jag höra från en
 
äldre man att det var så typiskt sossar och kommunister att bara gnälla och att jag fick skylla mig själv om jag valde att inte studera (vilket jag faktiskt gjorde när jag blev varslad från mitt jobb för några år sedan, så jag har redan studieskulder). Jag kan dock meddela denne herre att jag varken är socialdemokrat eller kommunist (fast jag är röd), men jag är fullt medveten om att utan socialism och socialdemokraterna i början av förra seklet, så hade de allra flesta av oss i detta land överhuvudtaget inte ens varit röstberättigade idag och inte heller haft fria rättigheter eller ett socialt skyddsnät. Så denne äldre herre och alla andra slänger ur sig liknande kan bara gå och sätta sig i hörnet för att skämmas.

Socialdemokraterna var de som kämpade fram allmän rösträtt och de har definitivt aldrig försökt dra in den (De andra partierna var däremot inte ett dugg intresserade att betala folk rättvisa löner och än mindre låta dem få rösträtt precis som adeln och rikemännen). Socialdemokraterna kämpande under en mycket stor del av 1900-talet fram reformer som gradvis gjorde samhället avsevärt bättre och mer rättvist. Om man inte erkänner det är man antingen mycket obildad eller en jävla lögnare.Som sagt, jag är inte sosse, men vänster (det var jag även tidigare när jag förr hade ett jobb och med glädje betalade en hög skatt för att även mindre lyckligt lottade i samhället skulle få ta del av det).

Vad tror folk egentligen att detta land och dess demokrate hade varit utan att arbetarna och internationalen hade stridit (och även dött) för den? Utan hjärta stannar Sverige.

Det enda moderaternas politik leder till är fler privata vårdföretag som väger pensionärers bajsblöjor. Deras politik är skrattretande kortsiktig (idioti att sälja ut statliga företag) plus inhuman då den går ut på att sparka på de som redan ligger.Om folk inte vill betala skatt är de fria att flytta till t ex USA om de tycker det är så bra med privatiserad sjukvård och låga skatter, men då ska de också vara så vänliga och inte komma hit när de blir sjuka

Moderaternas politik är extremt kortsiktigt och gynnar enbart de redan välbärgade. Att folk ens gick på bluffen om de nya moderaterna i första början är ofattbart. Fortsätter det så kommer det så småningom sluta med att folk blir tvungen att sälja sin njure om de vill ha råd med cancerbehandling. Sedan kan borgarna kan snacka om individens val, som om ett lågavlönat vårdbiträde har samma valmöjligheter som en direktör.

Dessutom, återigen, ett parti som så sent som 1998 röstade nej till homosexuellas rättigheter inom EU.


1 kommentar: