Powered By Blogger

fredag 19 augusti 2011

Gå och självdö rojalister

Aftonbladet, Expressen och alla andra kvällstidningar verkar tävla i vilka som kan skriva mest om kronprinsessans graviditet. Nu kommer det väl följa 9 månader av ickenyheter och riktigt låg journalistik om hur en graviditet går till, vad ett mars-barn är etc etc. Ger fan på att statsministern och talmannen ska kontrollera Ph-värdet i underlivet också. Jisses!
Det hade väl för fan räckt med bara två ord: "Kronprinsessan gravid".





Kungafamiljen kämpar som vanligt hårt för att berättiga sin existens och ju hårdare de kämpar desto tydligare blir deras extremt asburda situation. De påstår ju t ex rätt ofta att de är trötta på skvallerpressen, men vad fan skulle de vara utan skvallerpressen? Skvallret är ju det enda som ger de ett existensberättigande. Det och och våra skattepengar, som de investerar i.... .... Ja i vad?!! Drottningens plastikoperationer? Knugens strippbesök? Maddes flygbiljetter till sin hund? Daniels studier (som karljäveln får gå före i kön då han har för låga betyg för att egentligen få gå dessa)

När ska vi egentligen få en transparent årlig redovisning av vad våra skattepengar destinerade till Bernadottarna används till?
Och alla dessa pengar, kunde de för helvete inte användas till något nyttigare? Vi är ett land som gärna skyltar med välstånd och demokrati, det är just därför ett kungahus förblir en anomali så länge det finns människor som lever på, knappt över eller under existensminimum.
Det enda vår kära monarki gör är att konservera odemokratiska föreställningar om att vissa är mer värda än andra: Det enda kungahus har symboliserat genom tiderna är förtryck, orättvisa och klassamhälle. Den så kallade "magin", traditionen, historien består av översitteri som endast appellerar till bakåtsträvare med sagoboksfetischism.

1 kommentar:

  1. Om de skulle vara trötta op skvallerpressen så kan de ju alltid abtikera. Men så länge de envisas med att sitta på tronen så får de fan tåla skvallerpressen utan att gnälla.

    SvaraRadera