Powered By Blogger

onsdag 20 mars 2013

Storm i ett vattenglas

Här kan man höra hela "skandaldebatten" på Gräv13 för snart två veckor sedan. Storm i ett litet vattenglas. Fast med tanke på att flera där tydligen var berusade så bar det kanske snarare en storn i ett vinglas.

Så Marie Sveland tycker debatten blir lite för hetsig när hon får kritik, en packad Sofia Mirjamsdotter och hennes fulla polare kräver mikrofon för att skrika gubbslem och lyckas samtidigt förminska Maria Sveland mer än  någon av gubbarna där. Grattis Mirjamsdotter, med idioter till vänner som dig behöver man inga fiender.

Jag förstår inte hur det kan komma sig att extremister av alla dess slag får damp så fort någon ifrågasätter deras världsbild. Jag är även förundrad över att människor med mer verklighetsförankrad syn på jämställdhet och feminism inte protesterar när deras frågor kidnappas av en liten klick vita akademiker/bloggare/journalister/opportunister. Som det ser ut nu kan alla som är kritiska till feminismen ta ett steg tillbaka och passivt se på när taleskvinnorna ensamma åstadkommer mer skada på egen hand.

5 kommentarer:

 1. Att en bortklemad och psykiskt labil kvinna som inte kan någonting och bara kommer med en massa lösa påståenden om hur elaka män är, kan få sånt genomslag i media säger mest om just media.

  SvaraRadera
 2. Tycker den där "Mymlan" kommer för lätt undan nu när ljudfilen har kommit ut och man har kunnat bilda sig en betydligt mer övergripande åsikt om situationen. Hon verkar lägga locket på. Kanske hon också vågar vägra debatten nu.

  Säga vad man vill om Maria Sveland, men hon gör ju egentligen inget fel då man har rätten som människa i Sverige att inta en von-oben attityd och bara ta debatt när man själv fått sätta alla spelets regler på förhand. Visst, det är borderline odemokratiskt och det stärker knappast förtoendet för henne ute i samhället i stort. Men fortfarande, hon är i sin fulla rätt att välja att köra sin envägsdebatt via sin blogg. Jag förstår dock Janne Josefsson ilska. För det är en sjukt konstig syn för en journalist även i mina ögon.

  Men Mymlan. Kära lilla Mymlan. Det var ju trots allt hon som klev fram och tog ordet fast hon inte hade med eventet att göra alls. Och det var hon som lekte gubbslems-hejaklack. Det är hon som skämt ut sig i intervju med Aschberg efteråt och det hela byggs på ännu mer nu när ljudfilen kommit ut.

  Kanske hon borde twittra ett statement där hon varnar folk på ADHD-medicinering att dricka alkohol när man ska lyssna på i sitt tycke känsliga ämnen. Gav ju en ganska kul effekt dock.

  Kanske hon kan starta en gräsrotskampanj för att göra medvetandet omrisken med alkohol+ritalin+feministiska åsikter större. Finns nog många gräsrötter på P3 och kanske My Vingren som gärna hänger på denna gången med.

  Eller så går hon ut och gör en pudel och ber om ursäkt.

  SvaraRadera
 3. Har lyssnat på hela ljudupptagningen och funderar över vad jag just lyssnat på. Får tänka till en och två gånger om jag rökte en spliff innan jag började lyssna. Nej, det mesta är på verkligt. Sjukt, men på verkligt. Jag försöker sätta ord på den känsla jag förnimmer men det enda som snurrar i mitt huvud är Clownen Manne, Jakobs Stege, Melodifestivalen och jävla Herreys. En skum jävla lateral referenspunkt i form av Wiehes "Titanic" tränger sig på och jag måste kolla upp låten på Youtube. Det är lika fel som bisarrt tidsenligt på något sätt.

  SvaraRadera
 4. Problemet med Sveland är att hon själv skapar en situation av intolerans, som bygger på att det är en situation som ska vinnas. Redan där har hon förlorat.
  Det hade varit intressant om kritiken mot mansjourerna hade nyanserats. När mansjourerna startades motarbetades de av vissa delar av de feministiska rörelserna inom främst vänstern och av ledande politiker, som förlorade. Det handlade i sammanhanget om kaffe-pengar för att starta upp verksamheten och den uppskattas/ades av både manlig och kvinnlig personal som kom i kontakt med män i kris. Att det aldrig berörs av Sveland är ohederligt. Både Linda Skugge och Natalia Kazimierzka är skribenter, som inte längre kan kallas tongivande.Svelands eget inflytande på debatten är större än de två tillsammans
  Hon förlorar på sin stil som inte undviker överdrifter. Även kritiken mot "Könskriget" hade blivit effektivare om hon hade tydliggjort kvinnorörelsens misstag i frågor som handlar om mäns utsatthet.

  SvaraRadera
 5. Det man kan slå fast efter att ha lyssnat är att versionerna som Mymlan och Sveland spridit stämmer sämst. De verkar tycka att den slitna offerkoftan värmer gott.

  Mymlan och Sveland ljuger både gärna och dåligt – och/eller så befinner de sig i en alternativ verklighet, där de och övriga kvinnor alltid är förtryckta.

  SvaraRadera