Powered By Blogger

tisdag 13 augusti 2013

Buga för det stora spaghettimonstret

Nu har återigen någon stolle fått rätten att ha durkslag på skallen på bilden på sitt id-kort.
"Nu får Lukas Novy, 28, bära köksredskapet som huvudbonad på sitt id-kort.Detta för att kunna visa respekt för det flygande spagettimonstret. 28-årige Lukas Novy från Brno i Tjeckien har ett religiöst förhållande till pasta. Bokstavligt talat. Som anhängare av religionen Det flygande spagettimonstret måste han enligt egen utsago bära ett durkslag på huvudet för att visa respekt för sin gudom, ett monster gjort av spagetti och köttbullar.
Tjeckiska myndigheter har nu gett den så kallade pastafariern rätt att bära plastsilen på sitt officiella id-kort. Att avslå Novys ansökan skulle nämligen vara ett brott mot tjeckisk lag, skriver Prague Monitor.
"Ansökan uppfyller de lagar i Tjeckien där huvudbonader av religiösa eller medicinska skäl är tillåtna om de inte döljer ansiktet", skriver Pavel Zara, talesperson för Brnos stadshus, i ett uttalande."
Alla barn vars föräldrar bestämt att de tillhör den pastafarianska tron ska naturligtvis även ha rättigheten att få spaghetti med köttbullar till skollunch varje dag för att ära Hans Nudlighet. Det bör ju inte vara några problem att apa efter durkslagsreligionen då religiösa människor ofta har mer rättigheter än folk som inte är troende. Det flygande spaghettimonstret är gudomen i en satirisk religion som skapades 2005 av Bobby Henderson i protest mot utbildningsstyrelsen i Kansas och dess beslut att intelligent design skall läras ut som ett vetenskapligt alternativ till evolution i delstatens skolor (ett beslut som sedan upphävdes). Det flygande spaghettimonstret har sedan blivit ett internetfenomen.
Religionens anhängare kallar sig för pastafarier, en ordlek på rastafarier och deras tro rastafarianism. Vissa klär även ut sig till pirater, eftersom dessa är heliga och de ursprungliga pastafarierna.

Inom pastafarism finns en mängd händelser och personer som skapats som en reaktion mot vanliga argument för läran om intelligent design. Ett stort osynligt flygande spaghettimonster skapade hela universum efter att ha supit rejält och på grund av Det stora spaghettimonstrets fylla så blev det lite fel och jorden är därför inte perfekt. Alla bevis för evolutionen är planterade av Det flygande spaghettimonstret för att testa pastafarianernas tro. När vetenskapliga metoder för att mäta olika föremåls ålder (exempelvis C14-metoden) används "är Det flygande spaghettimonstret där och ändrar resultatet med sina nudellika tentakler".
Pastafarianer tror på himmelriket, och att det där finns ölvulkaner och fabriker som tillverkar strippor. Helvetet finns också, men där är ölen avslagen och stripporna bär på olika könssjukdomar.
Officiellt avslutas böner med "RAmen", ett teleskopord bildat av det religiösa ordet Amen som används inom judendomen, kristendomen och islam, och ordet Ramen som är en japansk nudelrätt.
Enligt pastafarismen beror ävern global uppvärmning, jordskalv
 och orkaner på minskningen av antalet pirater i världen.
Bobby Henderson stöder detta med ett diagram som visar
sambandet mellan jordens temperatur och antalet pirater. 

Några som tillsammans med mig vill börja tillbedja Arne Anka? Vi ska gå med helt bar underkropp och vara ständigt packade på allmän plats.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar