Powered By Blogger

torsdag 29 augusti 2013

Det har ingenting med "klasshat" eller "avundsjuka" att göra!

Läs detta. Har det brunnit i skallen på människan?
Ebba Wallméns artikel på SVT Debatt är ett bra exempel på den inställning som gör att Skolinspektionen inte kunde göra något annat än att stänga Lundsberg. Skolans ledning kan inte skylla på att det kanske är likadant på andra ställen, det visar ju bara i så fall att de inte tar situationen på allvar. Och att många elever tycker att skolan är skitbra spelar inte heller någon roll när det sker upprepade allvarliga övergrepp. Som jag ser det så hade Skolinspektionen hade inget val, nästa bränning eller liknande hade varit på deras ansvar. Lundsberg hade redan fått väldigt mycket tid på sig att komma till rätta med problemen.
Lundsberg är en skola där pennalismen dokumenterades i radio redan 1974 och systemet fortgått sedan dess. Där en rektor avgick redan 2000 för att inte fått med sig styrelsen i kampen mot mobbingkulturen. Där en annan rektor fick sparken när han protesterat mot den.
Mobbing finns i alla skolor, men inte lika utstuderat och systematiserat där ledningen hela tiden låter det fortgå och till och med förklarar bort tortyr med strykjärn som "pojkstreck".
Ebba Wallmén skriver om "klasshat" och "avundsjuka". Har Ebba inte förstått att det är brottsligt att begå sexbrott med kvastskaft, inbrott till sovande barn, olaga frihetberövande, misshandel, tortyr med brännhett strykjärn?! Det har inte ett skit med klasshat och avundsjuka att göra! De skolor som inte klarar av att hantera denna typ av brottslighet får stänga och det är inte bara Lundsberg som har fått stänga genom åren. Klarar inte Lundsberg av att ska en trygg miljö för elever utan sexbrott, våldsbrott, inbrott och tortyr.

En sak som slår mig när jag hör fd "Lundsbergare" som blint försvarar Lundsberg är att de ofta verkar anse att om man inte har gått på Lundsbergs själv ska man heller inte kunna kritisera Lundsbergs. Och är det elever som själva vittnar om detta viftar de bara bort dessa som "lögnare som fått betalt för att ljuga". De fortsätter hävda att folk bara är avundsjuka för att de tjänar mindre än deras deras päron och är vänsterfolk, kommunister och sossar.

Tidigare har elever anmält Lundsberg för att de har blivit tvingade av äldre elever att t ex köra upp kvaftskaft med kondomer i anus och att de har blivit slagna på bröstvårtorna med elektriska flugsmällare. Tragiskt att se att elever tillbringar skoltiden tillsammans med sadistiska våldtäktsmän. Det handlar om människor som uppenbarligen njuter av att göra andra människor illa och det märkliga och sjukaste är att det finns folk i skolans styrelse som inte verkar ha haft några som helst problem med detta.
Att mobbning och våld förekommer på skolor är inte acceptabelt oavsett vilken skola det gäller, men på en internatskola blir man utsatt på ett annat sätt än i vanlig skola då man på dessa är tvungen att även bo under samma tak som sina plågoandar och sova i rummet brevid mobbarna. Men eftersom dessa skolor på grund av föräldrars rikedom fostrar dessa elever så blir det en ändå en sorts klassfråga då dessa elever (just på grund av sin nedärvda rikedom) kommer få arbeten där de kan utöva sin maktposition och därför känns det en aningen fel att de får lära sig att översitteri och trakasserier är ok.

Mer läsning:
Länk 1 - Länk 2 - Länk 3 - Länk 4 - Länk 5 - Länk 7 - Länk 8 - Länk 9

4 kommentarer:

 1. Helt rätt skrivet. Ett internat är ett slutet sektliknande samhälle med en tystnadens hederskultur: vad här sker talar vi tyst om, det stannar innanför skolans väggar - oavsett om du utsatts för brott, OBS!

  SvaraRadera
 2. Hörde när överklassjäntan Ebba debatterade i Aktuellt. Hon började med att hävda att det inte finns några klasskillnader i Sverige för att i nästa andetag säga att Skolinspektionens stängning av Lundsberg beror på klasshat... Om det nu inte finns några klasskillnader så kan det väl inte finnas något klasshat heller? Eller..? Vilket jävla stolpskott

  SvaraRadera
 3. Den avsatte rektorn Staffan Hörnberg som säger sig inte kunna förstå det som hänt på Lundsberg är själva sinnebilden för det hyckleri som präglar skolans ledning och styrelse. Hörnberg hade nämligen god godkänt den nollning som kallas för ”Ubåten” som går ut på att eleven tvingas på rygg och hålls fast med ett rör i munnen. Därefter häller en av de äldre eleverna vatten i röret. Den skräck drunkningskänslan ger sitter säkert kvar hela livet. Ett lämpligt straff för den omdömeslöse Hörnberg vore väl att utsätta honom för ” U-båten”

  SvaraRadera
 4. Alla kapitalister är sadister.

  Finn ett ord, sådant, att ordet "kapitalister" inte kan bytas ut mot det
  utan att kommentaren bryter mot reglerna.

  SvaraRadera