Powered By Blogger

söndag 14 april 2013

Thatcher kan nu hålla Pinochet i handenMargreth Thatcher dog för ungefär en vecka sedan. Mina tankar om det är att folk tenderar att glömma bort det som är dåligt. Ett av problemet med mänskligheten är glömskan, det och dumhet. Ingen blir bättre efter sin död, sitt omdöme skapar man under sin livstid.John Cleese fick en gång frågan om vad som var humor. Han svarade: "When Margreth Thatcher speaks and people actually listens."

Thatchers kallblodiga tänkande om att vi fullständigt ska skita i våra medmänniskor (om vi inte kan tjäna pengar på att bry oss såklart) och vara fullkomligt egoistiska på individplan och nationellt plan klarar sig världen mycket bättre utan. Hon och Reagan som avreglerade bankerna (och mycket mer) är orsaken till dagens bubbelekonomi. Hon var dessutom en xenofob av rang som skulle fått Jimmie Åkesson att framstå som en mångkulturälskande mysfarbror.

En politiker som var nära vän med Pinochet och som gav ekonomiskt bistånd till en massmördande diktator som hon sedan hade mage att kalla "demokratins fader i Chile", detta trots att regimen han hade kuppat bort var en helt demokratiskt vald regim.
En politiker som motsatte sig Tysklands enande efter Berlinmurens fall och dessutom sade att hon var beredd att använda militär makt för att förhindra det (lyckligtsvis så lade hons sig på den punkten).
En politiker som har sagt att allt gott i världen kommer ifrån engelsktalande länder och allt ont kommer ifrån resten av världen.
En politiker som skickade SAS för att träna upp gerillakrigarna från Khmer Rouge då hon ansåg att de var ett bra alternativ till regeringen i Kambodja (värt att nämna är att SAS-soldaterna själva sade att KR-medlemmarna helst bara ville gå över gränsen från Thailand och slakta hela byar, enligt krigarnas egna ord).
En politiker som som motarbetade sanktionerna mot Sydafrika och stödde kampen mot ANC som hon kallade för terrorister samtidigt som hennes son tjänade pengar på samma rasistiska regim.
En politiker som kampanjade för Bush och Blair för att invadera Irak på falska grunder, ett krig som har orsakat minst 110000 döda civila.
Och detta är bara utrikespolitiken från denna kvinna. Thatchers metoder bestod alltid i att slicka uppåt och sparka neråt.

Jag tycker att det är helt sjukt att vissa försöker legitimera imperialistkärringens massmord och bespottande av arbetarklassen genom att hävda att "men det är ju bra att hon var en kvinna, i denna mansvärld".
Mona Sahlin är fortfarande hatat på grund av en Toblerone, men man ska ha överseende med Thatchers eventuella "misstag", småincidenter som tog knäcken på flera tusen människor och som krossade den grupp som byggt upp hela landet. Ibland förstår man sig inte på blåmesarna.
Fredrik Federley, som är gay, ser henne som en förebild. Om han hade någon koll på hennes syn på homosexuella borde han väl knappast hylla henne. Å andra sidan slänger en del alla vettiga värderingar överbord för att kunna tycka tvärt om.

Det finns inget i Thatchers gärning som förtjänar uppskattning, hon sänkte England årtionden framåt. Att hon fick regera så länge och göra så stor skada berodde på att hon krigade med Argentina över en ö och lyckades bli omvald på sin krigiska framtoning! Om man hyllar Pinochet i Chile som en stor demokrat så är man mer än lovligt fördummad! Men nu kan hon och Pinochet hålla varandra sällskap Dessutom förstörde tanten glassen! Hon var kemist och var den som kom på att man kunde dryga ut glassen genom att pumpa in luft i den. Elände var hon än drog fram!

Minns gärna de som dött, men försköna och romantisera inte verkligheten!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar