Powered By Blogger

måndag 21 april 2014

Sicken trångsynt människa!


Jag läste för några veckor sedan denna debattartikel skriven av Joakim Lamotte. Kan efter att ha läst den bara konstatera att Lamotte är en trångsynt jubelidiot med verklighetsfrånvaro och är ännu en fårskalle som demoniserar oss män som valt att arbeta inom traditionellt kvinnliga yrken. Lamotte verkar utgå ifrån att enbart män kan vara pedofiler (inte konstigt i så fall att han kommer fram till en så galen, idiotisk och sexistisk slutsats).  Det är sådana här generaliseringar som skrämmer iväg killar från att jobba inom barnomsorg/skola.

Jag har själv jobbat på dagis/förskola men jobbar numera med lite äldre barn på en grundskolas fritids och det känns som en hel del verkar vilja demonisera oss män som valt att arbeta inom traditionellt kvinnliga yrken.

Artiklar som denna gör vår yrkesroll ännu svårare, inte konstigt att det än idag 2014 finns så få män inom barnomsorg och skola. Män behövs som förebilder inom barnomsorg och skolor. Barn behöver både manliga och kvinnliga förebilder.
Utdrag ur polisregister ska så klart definitivt begäras (och det görs det oavsett vilket kön man har) när man arbetar med barn, men att begära att en vuxen person aldrig får vara ensam med barnen är bara idiotiskt. Otympligt och innebär ett ständigt misstänkliggörande av all personal.
"Med det här i åtanke är det kanske inte så konstigt att jag tänkte det förbjudna när vi hittade förskoleplats åt vår dotter: ”Vad skönt att det inte jobbar några män här”. Det är en otillåten tanke, som en upplyst och genusmedveten person inte får snudda vid, men jag vet att många tänker likadant, även om det är svårt att erkänna.
Jag har exempel på hur även de mest feministiska personerna i min bekantskapskrets bekänt att de hellre har sina barn på en förskola utan män, i ett fall först efter att det uppdagats att en man på barnets förskola var misstänkt för pedofilbrott."
Ovanstående utdrag ur Lamottes debattartikel säger mera om denna fårskalle och hans bekantskapskrets hycklande bakåtsträvande och inskränkthet än om oss män som jobbar inom traditionellt kvinnliga yrken.

Detta är ur BRÅ:s rapport (går att läsa hela här):
"De små barnen misshandlades oftast av kvinnor som av åldern att döma sannolikt var deras vårdnadshavare. Av de kvinnor som misstänktes för misshandel mot barn 0–6 år var närmare hälften i åldern 30–39 år och ytterligare en tredjedel i åldern 21–29 år. De resterande var främst i åldern 40–49 år. I nästan alla dessa fall var gärningspersonen bekant med barnet och misshandeln skedde till allra största delen inomhus. Sammantaget pekar detta mot att det är mödrarna eller andra kvinnor som tar hand om barnen som står för den största delen av misshandeln mot de mindre barnen."
Enligt brottsoffermyndigheten har vart sjunde barn utsatts för våld och förövarna av våldet var kvinnor och män i nästan lika hög utsträckning. Ta de cirka tre procent män i Svenska förskolor och väg in i debatten. Man tror att 10-20% (variationen är stor i forskningen) av alla pedofiler är kvinnor. Det jobbar ca 50 gånger fler kvinnor än män inom barnomsorgen. Med lite logik borde det i så fall vara fler kvinnliga pedofiler än manliga som har hand om våra barn.

Fast, att göra faktakontroll innan man skriver debattartiklar som misstänkliggör en hel folkgrupp är kanske att förvänta sig för mycket. Lamottes debattartikel påminner om häxjakten på 90-talet om att alla män som jobbade med barn var pedofiler och att barn ofta rövades bort av satanistiska sekter och begravdes i skogen. Och Lamotte titulerar sig som journalist, jo tjena.
Men kan Lamotte så kan väl jag också. De flesta övergreppen mot små barn sker i hemmet, ofta en närstående man. Det finns alltså risker med föräldrar och därför anser jag att inga ska få bli föräldrar. Jag antar även att män med stora muskler, många tatueringar och rakad skalle har låg IQ och därför är ännu mindre lämpade att få bli föräldrar. Kan Lamotte kan jag.

1 kommentar:

  1. Jag vill tillägga att föräldrar bör kollas extra noga, särskilt män då de är överrepresenterade bland pedofiler. Det bör finnas åtgärder som gör att män som Lamotte inte kan vistas i enrum med sina barn - här sker den absoluta majoriteten av övergrepp!

    Sedan är det heller inte lämpligt med pappaledighet då tillsynen av barnen sker oövervakat. Givetvis bör det krävas ett utdrag ur straffregistret minst - men sedan kan man heller inte vara säker ändå. Man vet aldrig vilka tankar män kan få i huvudet av att se en våt kissblöja!

    SvaraRadera