Powered By Blogger

torsdag 25 juni 2009

Björn, vilket jävla dåligt skämt!


Jag brukar fördriva tiden med att sitta och diskutera i forum på nätet. Jag har vid då pratat om humor. Så fort någon av det kvinnliga könet som då är med i diskussionen ska nämna någon komiker så nämner de nästan alltid Björn Gustafsson (?!!!!).
Björn Gustafsson! Vad fan har den fjanten att erbjuda svenska folket? En hoper trams som man kallar humor. Han är en tönt från ingenstans.
Ser jag honom på tv med det där jävla självbelåtna leendet och lintotts-frillan, då vill jag helst att Teven lär sig flyga (helst GENOM FÖNSTRET!). Jag menar...vad fan är han för en fjomp egentligen?

Björn måste vara Sveriges mest överskattade komiker! Jag tycker att hysterin runt honom och hans popularietet verkar ligga i att kvinnfolk tycker han är snygg och vill ligga med honom snarare än för att de tycker han är rolig.
Lintottens skämt i mångt och mycket är totalt förlamade och går ut på att:
1. Han går in på scenen
2. Han är gullig
3. Han gör bort sig på ett gulligt sätt
Sedan är skämtet över och 50% av Sveriges tonårstjejer avsvimmade. Och jag fattar verkligen helt enkelt inte vad som är grejen. Killen är enbart en mediaprodukt.

Det blev en sådan jävla hysteri runt Björn Gustafsson efter Melodifestivalen förra året och han verkade då gå på myten om sig själv. Det är ett faktum att han har blivit så populär för att småtjejer (även deras morsor) tycker att han är snygg och söt och de skrattar åt hans skämt snarare för det än att de är roliga. Jävligt irriterande och drygt att folk (läs det kvinnliga släktet) hakar fast sig på honom och blir helt besatta bara för att han, enligt dem, råkar se bra ut. De skriker och klänger efter honom och det är ju inte direkt för att han är rolig om man säger så.
Björn är en tonårsidol för småflickor som inte bryr sig om komiker vanligtvis, men som "kärade ner sig i honom" när de fick se honom på schlagerskiten förra året. Tro mig, de bryr sig inte om vad han säger. Flera gånger då han har uppträtt med stand up så har folk inte ens kunnat höra vad han säger på grund av hysteriska övervuxna fjortisbrudar som skrikit efter honom (vilket känns respektlöst mot både lille Björn och resten av publiken som är där för att lyssna).
What the fuck?!!! Om de varit där för den så kallade humorn så skulle de väl föredra att höra skämten istället för att skrika sönder dem?
Och allt detta (mestadels i alla fall) för att han ser ut som han gör? Skulle de ha gillat honom lika mycket om han stått bakom en gardin och dragit skämten? (Jag säger inte att alla gillar honom för att han råkar "se bra ut", men de som gör det är fan jävligt många!)

Det är samma princip som med "söta" pojkband och "bildsköna" fåntrattar från idol, de säljer inte i första hand skivor för att de är bra på det de gör, utan i första hand för att småjäntorna tycker de är snygga och i regel vill ligga med dem (inte bara småtjejer, även ofta deras medelålders morsor som är kåta på lammkött).
Jävla utseendefixering!!! Men så är det inom hela nöjesindustrin, med bra reklam kan man sälja det mesta. Spelar ingen roll vilken skit och avföring det är, bara det är snyggt förpackat.
Kolla på t ex idol. Vinnarna och de tvålfagra fjollorna där kunde lika gärna släppa en skiva enbart innehållande ljud när de fiser i micken och skivan skulle ändå sälja platina.

Pojkvaskern har inte ett skit att komma med mot komiker som är roliga på riktigt. För mig är han på samma kackiga nivå som t ex Özz och Järvheden, alltså inte rolig alls utan bara jävligt dålig och tråkig.
Nej, tacka vet jag komiker som är roliga på riktigt som t ex Killinggänget (alltså Henrik Schyffert, Johan Rheborg & Robert Gustafsson), GAS, Henrik Dorsin, Varanteatern, Jesper Odelberg, Sissela Kyle, Magnus Betnér, Babben Larsson, Jonas Gardell, Johan Glans, Henrik Hjelt, Mikael Tornving, Johan Wahlström, Henrik Elmér, David Batra, Felix Herngren etc etc etc.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar