Powered By Blogger

torsdag 23 februari 2012

Tvi vale

Antar att varenda rojalist har ståfräs nu

Aftonbladet, Expressen och alla andra kvällstidningar kommer tävla i vilka som kan skriva mest om den nya prinsessan och hennes päron och resten av året kommer mer eller mindre bestå av ickenyheter och riktigt låg journalistik om vilka babykläder som gäller etc.

Svenska institutet mäter årligen Sveriges varumärke genom att undersöka hur andra länder uppfattar vårt land. I en undersökning för ca ett år sedan ställdes frågan om hur Sverige uppfattas som monarki. Resultatet blev att länderna blev förvånade när de fick reda på att Sverige fortfarande har en monarki. Argumentet att vår monarki marknadsför Sverige och på så sätt genererar en del pengar verkar alltså mest vara en myt. Det enda som finns kvar i så fall är traditionsargumentet och då tycker jag personligen att det är upp till de som vill ha kvar denna skittradition att pröjsa vad den kostar så kan vi som inte har så mycket övers för arvsprivilegade snobbar som vill slippa.
I mina ögon är hela kungafamiljen socialbidragstagare och då inte den sort som behöver hjälp utan ett solklart exempel på några som inte borde få ett öre till.

Vi är ett land som gärna skyltar med välstånd och demokrati, det är just därför ett kungahus förblir en anomali så länge det finns människor som lever på, knappt över eller under existensminimum.



USCH!!!!!!!!!!!

1 kommentar: