tisdag 31 januari 2017

Erik Helmersson kan granska borgarna med

Menar Erik Helmersson att Vänsterpartiet inte har gjort upp med sitt förflutna? Heter de fortfarande VPK? Menar Erik Helmersson att det finns polititiker idag i Vänsterpartiet som hetsar mot invandrare, HBTQ-personer och andra "oliktänkande" så som flertalet SD-politiker och sympatisörer gjort och än idag gör?
En stor jävla suck!
Angående Vänsterpartiet och t ex gamla hyllningar av Stalin så tog deras dåvarande partiledare CH Hermansson avstånd från detta och det redan 1953. 
“Jag har ingenting att anföra till försvar för det talet. Där finns flera sakligt felaktiga omdömen och framför allt saknas en karakteristik av det terrorvälde som utvecklades under den tid som brukar kallas personkultens eller stalinismens tid. Talet är dessutom hållet i ett språk som jag anser avskyvärt.”
CH Hermansson upprepade sedan avståndstagandet med jämna mellanrum åtskilliga gånger. När sovjetiska armén åkte in i Prag 1968 så var Hermansson den första partiledaren i Sverige som tog avstånd från det och riktade hård kritik mot Sovjets agerande, medan de andra partierna satt tysta.
Under sent 1980- och tidigt 90-tal gick Vänsterpartiet igenom en total ideologisk revision där man verkligen rensade ut den gamla sovjetkramar-kommunismen och dess företrädare ur partiet. Vänsterpartiet bad även villigt om ursäkt för fel begångna i det förflutna och man hade en både bred och djup debatt i hela organisationen om hur en demokratisk socialism skulle formas.

Den dag jag ser att SD ägnar år åt att verkligen rensa ut, erkänna och be om ursäkt för misstag från det förflutna, när de tar totalt avstånd från alla anhängare som hyllar de gamla rasistidealen och som sysslar antidemokratisk hat- och hot-verksamhet, ägnar alla sina partimöten åt att formulera och förankra en nationalism med en demokratisk grund , då ska jag också jämföra Vänstern och SD.
SD är fortfarande rasister och de har fortfarande folk i partitoppen som t ex Kent Ekeroth och Björn Söder. Den förstnämnde har vevat järnrör på stan, slagits på krogen och mobbat invandrarbarn. Den andre har jämfört homosexualiet med pedofili och djursex samt sagt att judar och samer inte är riktiga svenskar. SD har nästintill dagliga problem med sina politiker som yttrar sig rasistiskt eller syns i nazistiska sammanhang. Det kickas SD-politiker till höger och vänster pga av deras väldigt aktuellt existerande extrema uttalanden och beteenden. Sen får man inte glömma att många av dessa politiker är helt oförmögna att föra politik, med ständiga faktafel och misslyckanden i den politik som väljarna valde in dem på. När det gäller SD behöver man bara kolla facebook och twitter just nu för att se deras politiker eller väljare skriva skumma och rasistiska saker...
Därför går det inte jämställa Vänsterpartiet med Sverigedemokraterna.

Jag tycker det är sjukligt ohederligt att likt Erik Helmersson sitta och spela Allan brallan och skrika om kommunister i Vänsterpartiet då de har gjort upp med sitt förflutna (till skillnad från SD), samt är ett av få partier i dagens Sverige som står upp för människan just för att denne är en människa oavsett dennes etnicitet, sexuella läggning och sociala status.
Men jag antar att denna Erik Helmersson snart även kommer kommer skriva liknande artiklar om hur man ska granska de borgerliga partiernas historia och rötter. Då kan han ju skriva om hur t ex Moderaterna en gång i tiden var emot allmän rösträtt, hur de röstade nej till kvinnlig rösträtt, nej till avskaffandet av dödsstraff, nej till sjukkassan, nej till allmänna barnbidrag, nej till fri abort etcetera. Hur många tänker dessutom idag på att MUF bildades som Ungsvenskarna - ett nationalistiskt ungdomsförbund? Det finns många färger av brunt som gömmer sig i högern.
I samma veva kan ju Erik Helmersson även ta upp att Moderaterna även var för apartheid (de tog avstånd från alla sanktioner mot apartheidregimen i Sydafrika plus var emot det svenska stödet till ANC). Så sent som 1985 var Carl Bildt vice partiledare och försvarade sin partiledare Ulf Adelsohns uttalanden (bl a "Om vi bojkotttar deras varor blir ju de stackars negrerna arbetslösa" och "En neger är en neger och en svensk är en svensk") med "Men man kan också säga att en Svensk är en Svensk och en Jude en Jude". 1988 skrev Bildt (som då blivit partiledare) en motion om att stoppa alla handelssanktioner mot Sydafrika och skicka in stödtrupper. 1991 blev Bildt statsminister och trots att Mandela var frigiven ville Bildt fortfarande att han skulle klassas som terrorist och skicka dit trupper för att fängsla honom.
Vänstern brukar vara bättre med att stå för sin historia som absolut inte är fläckfri. Högern försöker däremot gömma sin - lite som med sin politik. Den ska sakta genomföras, men man pratar inte för högt om den.
Men Moderaternas rötter som motståndare till demokrati ska vi så klart inte kritisera enligt borgarna.

Erik Helmersson är berättigad sin åsikt men helt ärligt kan han skita på sig, skitfärdig som han är.

1 kommentar: