Powered By Blogger

fredag 5 februari 2021

Och Åkesson ljuger så tungan blir svart, som vanligt

 Jag läste igår en debattartikel i Aftonbladet, skriven av Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson. Efter att ha läst den kan jag bara konstatera att om Åkesson hade varit Pinocchio så hade hans näsa vid det här laget räckt runt hela jorden och petat honom själv i arslet.

I din artikel Åkesson så påstår du att du och ditt SD, till skillnad från de hemska sossarna, vurmar för alla de äldre, sjuka och hårt arbetande svenskar.
Jasså Åkesson, är det därför som ditt SD med er politik vill göra det ännu sämre för just äldre, sjuka och hårt arbetande svenskar?
Ditt SD är inget annat än ett rikemansparti som skiter fullständigt i arbetarklassen och låginkomsttagare. Ni vill sänka skatterna mest av alla partier. och er politik gynnar bara höginkomstagare. Det skulle innebära att välfärden urholkas, och i slutändan flera låginkomsttagare med ännu mindre i plånboken.

Kära Åkesson, ditt parti är det parti som vill ta bort det kommunala utjämningssystemet som gör att rika kommuner delar med sig till fattiga kommuner (ofta glesbygdskommuner) för att servicen ska vara likvärdig i hela landet.

Du och ditt SD vill minska bidrag till kommunerna med åtskilliga miljarder och om det skulle ske, skulle kommunerna skära ned ännu mer på skolor, förskolor och äldreomsorg. Elever, småbarnsföräldrar och äldre skulle drabbas hårt.
Ni vill även försämra våra löner och arbetsvillkor. Ni vill försämra Lagen om anställningstrygghet och begränsa strejkrätten. Ni motsätter sig en nollvision om dödsolyckor i arbetslivet och vill lagstifta om lönesänkningar.

Så kom fan inte och påstå att du bryr dig det minsta om äldre, sjuka och hårt arbetande svenskar.

Och jag vet inte hur det är med andra. men jag vill då inte ha en spelmissbrukare som dig Åkesson som vårt lands statsminister och därmed ansvarig över vårt lands ekonomi.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar