Powered By Blogger

onsdag 19 januari 2022

Film är film, inte verklighet.

FandomWire är en sida som publicerar artiklar om nöjesbranchen, film, musik, tv, kändisar etcera. Men de sista åren har den verkligen nått rock bottom i skiten den publicerar och blir sämre och sämre. 
Med andra ord, Fandom Wire är en skitsajt som inte kräver några kvalifikationer för att publiceras och det enda kravet de har på sina skribenter är att deras IQ är mindre än deras skostorlek.

För några dagar sedan publicerade deras Facebooksida en artikel som de publicerade redan i somras med titeln "Iconic Movies That Didn’t Age Well”.

I "artikeln" tar artikelförfattaren upp 27 filmer som enligt hen inte har åldrats bra.
En del är rimliga, som t ex den rasistiska nidbilden av en asiatisk man som spelades av den vita skådespelaren Mickey Rooney (nej, det kan nog de allra flesta hålla med om, den har inte "åldrats bra"). Men det mesta som tas upp i artikeln är bara skitsnack. Ofta tas det inte upp vad som var så hemskt.

Musikalfilmen "Grease" med John Travolta och Olivia Newton-John tas upp för att den enligt artikelförfattaren sänder ut hemska budskap till tonårsflickor för att Newton-Johns rollkaraktär Sandy ändrar på sig i slutet av filmen för att imponera på Travoltas karaktär Danny som hon är kär i. Men skribenten ignorerar att denna Danny genom halva filmen har försökt ändra på sig själv för att imponera på Sandy.

En annan film som tas upp  är komedin "Never Been Kissed från 1999 där Drew Barrymore spelar en vuxen kvinna som jobbar som journalist, klär ut sig till tonåring och börjar high school igen en undercover-reportage och blir förälskad i en lärare. Det som artikelförfattaren tar upp är romantiken mellan kvinnan och läraren då läraren inte visste att hon var vuxen. Lite konstigt kan man tycka då artikelförfattaren uppenbart inte verkar ha något problem med att denna vuxna kvinna som blev kär i en lärare börjar dejta en 17-årig skolpojke för att bli populär.

Om komedin "Baksmällan" skrivs endast
"The Hangover was largely offensive for many reasons"
That´s it. Inget mer. Artikelförfattaren anklagar denna film för att vara hemsk men misslyckas med att ens nämna en enda anledning. 

Många filmer som tas upp är komedier där humorn ligger i att människor beter sig korkat.
Om karaktärerna inte hade dessa problem skulle det vara samma filmer? Skulle karaktärerna vara desamma utan dessa egenskaper? Ett bra verk av film eller litteratur är ett som inkluderar människor som ibland är felaktiga eller obehagliga eftersom det är så människor är.

Alla filmer har åldrats bra utom de som säger att världen tog slut 1999 eller något liknande, även då är de fortfarande klassiker.
Jag är trött på att folk analt sönderanalyserar allt för mycket. Det är filmer som folk gillade. Vissa är fåniga, andra försöker lära oss livslektioner om hur vi behandlar varandra. Bara för att de har några skadliga ord eller handlingar gör dem inte fel. Det visar hur människor agerar. Bra eller dåligt. Vi kommer aldrig att bli perfekta. Släpp det!
Med tanke på människor nuförtiden, gör och kan bli förolämpade av saker som färgen gul.  I stort sett alla filmer som är äldre än 5 år kommer att ha "Inte åldras väl". Men det här är ok, det är filmer, inte en aktuell retorik om politisk korrekthet.


Jag skulle kunna lista 27 anledningar till varför den här dumma rövartikeln inte kommer att åldras bra... Vi hoppas att författaren till artikeln åldras bättre och lär sig att hantera livet samtidigt som den inte försöker hitta saker att bli förolämpad av, särskilt i film!

Nu, om ni får ursäkta mig, ska jag gå och njuta av "Det våras för sheriffen".



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar