Powered By Blogger

söndag 15 januari 2023

Så kan det gå, puckon!

Förr nominerades bästa manliga och bästa kvinnliga artist, men det ansågs sexistiskt och icke politiskt korrekt så de tog bort dessa två kategorierna och gjorde dem till ett enda könsneutralt pris.

Så först gör de skiten könsneutralt och vad händer sen?
Könskvotering? 😆

"How are Brit nominees chosen?
The winners and nominees are determined by the Brit Awards voting academy with over 1,000 members, which comprise record labels, publishers, managers, agents, media, and previous winners and nominees."

Över 1000 tidigare vinnare är med och tar fram nominerande. I gruppen tidigare vinnare så finns kvinnor och män. Det är liksom INTE bara män som har valt ut de som är nominerande, utan även könsförrädare till kvinnor. Om idioters påstående att "Män väljer män" stämmer. så kan det inte finnas tidigare vinnare som är kvinnor.
Men det är märkligt att dessa idioter tycker det är fel att män väljer män. Men uppenbarligen inte skriver och klagar när kvinnor väljer kvinnor. Man kan bara undra varför. Dubbelmoral.
Men de som gnäller och upprörs får gärna lista fem kvinnliga brittiska artister som släppt musik 2022 de tycker förtjänar priset mer än de som är på listan... 

Det är bisarrt. För något år sedan kritiserade Queen-gitarristen Brian May beslutet om att byta dessa två priser mot ett könsneutralt och sade att han tyckte det var ogenomtänkt. För det anklagades May för att vara emot mångfald och blev tvingad att gå ut och be om ursäkt.

Varje år när dessa priser domineras av kvinnliga artister slår sig en massa självrättfärdiga pajaser för bröstet och jublar om "girlpower" och "girls rules" etc. Men när det är tvärtom grinar samma pajaser och skriker om "patriarkat", "gubbvälde", "korvfest", krav på kvotering etcetera.
Det är lite samma sorts fenomen som när det kommer till program som t ex Idol . Varje säsong när det är mest killar som åker ut först och mest kvinnor som klarar sig vidare brukar det skrivas om "girlpower" och att tjejerna dominerar för att de är så överlägsna, men om könsrollerna någon säsong är omvända så skrivs det istället om killar som tar för mycket plats och tjejer som diskrimineras.

Men alltid kul när puckon gräver gropar åt sig själva och sedan gråter när de själva ramlar i dessa.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar