Powered By Blogger

tisdag 27 mars 2012

Ett steg framåt, två steg bak

Hittade detta på DN skrivet av Maria Sveland.
Här är även Pelle Billings svar till henne på Newsmill.

Nåja, Maria Sveland får ha vilken åsikt hon vill. Men får jag som till stor del har en annan åsikt om mycket ha det? I Svelands värld verkar det inte så. Jag kan tillägga att jag inte håller med Pär Ström i väldigt mycket (har faktiskt rätt svårt för honom emellanåt), men det känns rätt omoget att försöka förstöra Pär Ström och Pelle Billings lilla pubmöte och där bl a ge Ström en teckning av en avhuggen kuk (det säger väl snarare mer om Sveland och hennes vänner än om Ström och Billing). En av de i gruppen gick tydligen även runt och smekte männen i ansikten och frågade om de var homofober. Vilka är det egentligen som har fördomar?

Dessutom Sveland, varför förlöjliga pappor (eller ens några föräldrar) i kris? Låter bara konstigt att fördöma åsikterna hos föräldrar som har egen erfarenheert av vårdnadstvister. Har inte de heller rätt till sin åsikt?

Inom feminististrörelsen finns både högerfeminster och vänsterfeminister, precis som inom alla politiska rörelser. Dessa olika grupper har haft olika mål när det gäller att uppnå jämställdhet. Högerfeministerna vann rätt starkt när klassperspektivet försvann till förmån till könsperspektivet, de frågorna som de drev hårt hade mindre att göra med att ändra ekonomiska förhållanden för kvinnorna i samhället utan koncentrerade sig mera på 50% kvinnor som chefer etc (alltså kosmetiska frågor). Det är därför inte konstigt att många kvinnor inom arbetsklassen känner sig främmande för högerfeministernas paroller som handlar om annat än de frågor som borde vara aktuella, t ex kommunalarbetarna och sjuksköterskornas (där de flesta är kvinnor) löner. De procent av cheferna som är kvinnor är inte bättre än sina manliga kollegor (det är en fråga om maktmänniskor vilket inte har med kön att göra).

Det är förresten skillnad på att som extremfeminister säga "Män begår våldtäkt" och att säga "Nästan alla våldtäktsmän är män". Det första är ett kollektivt skuldbeläggande, det andra ren statistik. Sådana idioter undrar ofta varför män inte kan ta kritik mot mansrollen och kritik mot alla män i "mäns våld mot kvinnor". Precis som att även invandrare tar det personligt om man påstår sig kritisera "invandrarkultur och inte alla invandrare" om man diskuterar "invandrares brottbenägenhet". De allra flesta män är inte våldsbenägna och har ingen negativ maskulinitet eller mansroll, precis som de allra flesta invandrare aldrig begår brott. De ror i samma båt som Sverigedemokraterna, men skyller på olika grupper.

4 kommentarer:

  1. Efter att ha läst Svelands skit i DN kan jag bara konstatera att kärringen är sjuk i huvudet.

    SvaraRadera
  2. Bra artikel. Du skriver intressanta artiklar som alltid är trevliga att läsa.
    Maria Sveland verkar vara en mycket bitter och sur människa.
    / Megatron

    SvaraRadera
  3. Bra värdegrundsanalys i artikeln Joel...
    /Bo Sundbäck

    SvaraRadera
  4. Terrence and Phil18 juni 2012 kl. 21:54

    Bra artikel. Du skriver intressanta inlägg som alltid är trevliga att läsa.
    Sveland verkar vara en mycket bitter och sur kvinna.

    SvaraRadera