söndag 22 september 2013

Anders Brandén, gå och ställ dig i skamvrån och skäms!

Efter att ha läst artikeln gång på gång får jag bara mer vatten ^
på min kvarn om att det har brunnit i skallen på Anders Brandén.
Vad vill Anders Brandén ha sagt, mer än att sabba ner Socialdemokraterna
och förhärliga Moderaterna? En urvattnad artikel utan substans!

Så det var borgarna som införde barnbidrag,studiebidrag och pensionsrätt? Kära Anders Brandén, tror du verkligen på allvar då detta? Det är fult att ljuga.
Det var arbetarrörelsen med August Palm och Hjalmar Branting i spetsen som möjliggjorde för vanliga arbetarbarn att kunna studera på Handelshögskolan etc. Förr var det bara "bättre mans barn" som hade rätt att studera.
Att först vara socialdemokrat och utnyttja välfärden som de byggt upp,och sedan tacka för sig och gå över till rikemanspartiet Moderaterna för att man har fått det bra ställt på grund av sossarna är väl dubbelmoral och hyckleri i allra högsta grad.

Kära Anders Brandén, socialdemokraterna var de som kämpade fram allmän rösträtt och har definitivt aldrig försökt dra in den. Socialdemokraterna har under mycket stor del av 1900- talet kämpat fram reformer som gradvis gjorde samhället avsevärt bättre och mer rättvist. Om man inte erkänner det är man antingen mycket obildad eller en lögnare - Vilket av det är du, Anders Brandén?
Utan socialism och socialdemokraterna i början av förra seklet hade ingen av oss överhuvudtaget varit röstberättigade idag, inte heller haft fria rättigheter eller ett socialt skyddsnät. Socialdemokraterna har byggt upp välfärden som alliansen med Moderaterna i spetsen nu raserar.
Så gå och ställ dig i skamvrån Anders Brandén och skäms nu.

Häver någon ur något så här korkat är det bevis nog att det har brunnit i skallen på denne:

"Mitt samhälle är ett samhälle där människor oavsett hudfärg, sort, läggning eller funktion kan klättra på varandra fritt med så liten inblandning av politiken som möjligt. Detta kan Nya Moderaterna göra bättre än Socialdemokraterna.".

Alliansen (med moderaterna i spetsen) håller på att slå sönder välfärden i vårt samhälle, och det medvetet. Det visar den cyniska politik dessa gamar har fört under sin tid vid makten. En politik som gynnat medel- och överklass, och missgynnat alla övriga - de lägst betalda i samhället. De vill sänka lönerna rent allmänt för de lägst betalda i samhället - precis som näringslivet och deras lobbyister vill. De vill alltså inte alls bästa, utan bara deras målgrupp, svensk näringsliv.
Dessutom så är Björklunds "satsning på kärnämnena" ett rejält fiasko. Aldrig har så många grundskole- och gymnasieelever tappat så mycket i dessa ämnen som nu. Vilket visar sig i alla ofullständiga grundskolekompenser/avhopp från gymnasiet etc. Vad tänker man göra åt det? Storsatsningar på skolan?
Icke sa nicke, nix pix, - Fortsatta avdrag för "läxhjälp" i hemmet (dvs bl a studenter som pluggar och vill ha extraknäck, utbildningsföretagen annonserar för fullt efter dem) med RUT-avdrag, vilket i d allra flesta fall bara kommer dem till del med välbeställda föräldrar, elever som redan klarar sig ok.
Att skära ner för människor som slår från underläge gör inte att de tar en plats i systemet, när ingen plats finns ledig för dem. Alliansen har satt käppar i hjulet för svenska studenter med det nya betygssystemet, att kolla upp och tänka efter innan man inför nya system borde vara en självklarhet.

Bästa Anders Brandén, du ställer frågan till Stefan Löfvén och anklagar honom och sossarna för utanförskapets jävligheter. Du vill även veta hur du kunde bli moderat? Via klassresan har du hamnat där och naturligtvis har du glömt vem som betalade din resa. Du har blivit Moderat på grund av att andra betalade din klassresa och via Handelsskolan har du upptäckt girigheten och anammat den. Att du inte längre verkar ha alla hästar hemma är helt ok, för det kan vara svårt för sig själv att man har blivit moderat. Du skriver om ekonomiska muskler - Vilka muskler har sjuka utförsäkrade och speciellt slavarna i Fas 3?

Jag är för övrigt inte sosse men någorlunda vänster och jag betalar med glädje en hög skatt för att även mindre lyckligt lottade i samhället skulle få ta del av det.Utan hjärta stannar Sverige.1 kommentar: