måndag 6 januari 2014

Lögnare till moderater


I mellandagarna publicerades en debattartikel av två högt uppsatta moderater (partisekreterare Kent Persson och Anna "Stockholmare är smartare än lantisar" Kinberg Batra som är gruppledare för Moderaterna i riksdagen) på SVT Debatts hemsida. Efter att ha läst den kan jag bara komma fram till följande.
1. De är notoriska lögnare
2. De har ingen som helst kontakt med verkligheten.


Under snart två mandatperioder har man försatt 35000 arbetslösa i arbetsläger, drygt 60 000 har utförsäkrats av en sjukförsäkring som blivit omformaterad utifrån en snedvriden borgerlig människosyn, cirka 22% av de utförsäkrade står helt utan livsnödvändig försörjning. Hela socialförsäkringspolitiken har gjort de fattiga ännu fattigare.
Alliansen fortsattta ansvar för ekonomin genom skatte- och lönesänkningar. RUT och ROT gör att överklassen också medverkar i sitt ansvarstagande för ekonomin inte minst när de smörjer kråset med den sänkta momsen.

Så vad är det Alliansen med Moderaterna i spetsen egentligen har gjort bättre?


Ekonomin var redan i ordning när alliansen tog över 2006. Det alliansen gjort sedan dess är att undergräva de sociala försäkringssystemen och sälja ut våra gemensamma tillgångar. Något att tänka på när man i framtiden går till jobbet som 75-åring.
Statsskulden minskar säger Kent Persson och Anna Kinberg Batra och ljuger så deras näsor sträcker sig över östersjön. Om man tittar in på Riksgäldens uppgift om statsskuldens utveckling under de senaste 12 månaderna, så har den stigit en hel del. Och så kommer den att fortsätta göra. Tvärtemot vad Anders Borg säger, enligt riksgäldens chef Hans Lindblad säger senast i oktober så kommer statsskulden att öka de närmaste åren.
Pensionerna minskar i förhållande till inkomsterna av arbete, trots att pensionerna är grundade på inkomst av arbete. Äldreomsorgen har helt fuskats bort av alliansen, liksom psykvården


Det blev inte många rätt under de här åren, utom att klyftorna mellan fattiga och rika ökade. Man kan kalla det succé med kreativ tolkning, jag kallar det en smärre oprofessionalism.

1 kommentar:

  1. Det enda ansvar de tagit är att se till att de rika blivit MYCKET rikare!

    Tror absolut inte att dessa två eller några andra högerpolitiker är korkade. Det resultat vi ser av högerpolitiken sedan 2006 är iskallt beräknat och genomfört till de besuttnas fördel på de svagares bekostnad.

    SvaraRadera