lördag 13 september 2014

Lögner och förtal från Lööf och Reinfeldts sida
Att Annie Lööf påstår att Stefan Löfven puttade henne är inget annat än desperat förtal från hennes sida. Han föste ju endast bort papperet (menar hon att han knuffade henne genom papperet?). Löfven sade ju att han hade läst dem, men ändå så försökte Lööf att arrogant dumförklara honom och lyssnade inte. Att lämna över diverse papper, böcker och "hemliga dokument" och skrika "läs på" är ett ganska vanligt knep bland de politiska ungdomsförbunden för att vinna billiga poäng.Nej Annie Lööf, det var inget "puttande"! Dessutom kan man ju konstatera att det var Lööf själv som började med att gå fram till sin motståndare och nedvärdera honom. Jag har aldrig tidigare sett en partiledare i en valdebatt lämnat sin post, gått över till en annan debattör viftande med ett papper om en rapport. Bara detta visar på en omognad och löjligt uppträdande. Lööf var nedlåtande mot Löfven när hon svängde den där rapporten mot honom och krävde att han skulle läsa och återkomma och ignorerade att han sade att han redan hade läst den.
Att Lööf dessutom säger mellan meningarna: "Lilla Löfven, du som inte kan mer och vet bättre. Läs de här papprena och kom tillbaka när du förstår bättre" visar också att det inte är bara män som behärskar härskartekniker. Tänk om Löfven hade gjort samma sak mot Lööf. Då hade väl han blivit anklagad för sexuella trakasserier eller något i den stilen, eller så hade Lööf och Reinfeldt skrikit om kvinnokränkning och att sossarna hatar kvinnor.

Annie Lööf visar ständigt brist på medkänsla, ödmjukhet och ärlighet. Hon kräver svar av andra på sina frågor men svarar aldrig på de frågor som hon själv får. I denna tv-debatt visade hon återigen sitt rätta ansikte, en arrogant mobbare. På eget bevåg (eller på order av statsminister Reinfeldt) försökte hon påtvinga Löfven en rapport som han redan hade läst. Var det en tillfällighet att Reinfeldt sedan utnyttjade tillfället att ge sig på Löfven? Knappast, snarare planerat av dessa "ödmjuka" partiledare! Mobbning utförd av desperata borgare med tyst bifall av inkompetenta programledare på TV4!
När Lööf viftar med kortversionen av Energimyndighetens långtidsprognos visar hon dessutom att hon inte ens verkar ha läst sammanfattningen:

"Rapportens resultat ska inte betraktas som en regelrätt prognos över hur den framtida energianvändningen kommer, eller bör, se ut utan som en konsekvensanalys av dagens styrmedel och de övriga förutsättningar som antagits."
Den innehåller däremot en utsläppsprognos baserad på tre olika förenklade grundscenarior.
1. En referensbana där beslutade styrmedel vid årsskiftet 2011/2012 ingår och de styrmedelsförändringar som tas upp i Regeringens propositioner5 om klimat och energi och som införs 2013 och 2015.
2 Ett känslighetsscenario med högre ekonomisk utveckling, men i övrigt samma förutsättningar som i referensbanan.
3.Ett känslighetsscenario med högre priser på fossila bränslen. Här skiljer sig även elpriset. Den ska som alla långtidsprognoser vara diskussionsunderlag för politik, men är inte någon utredning av framtida energibehov. Stefan Löfven har alltså rätt i sak. Annie Lööf har inte gjort läxan
.
Röstar man på Lööfs Centerpartiet så röstar man med det på ett parti som har blivit ett stureplansparti för överklassen, det har nämligen Annie Lööf och hennes hejdukar sett till. Deras ungdomsförbunds ordförande vill dessutom legalisera mångifte plus att man ska fotografera, hänga ut och håna första maj-demonstranter. Att partiets politiker dessutom verkar älska att hylla Margaret Thatcher gör mig bara ännu säkrare på att aldrig lägga min röst på detta parti (tänker inte gå in på mer angående Thatcher utan hänvisar till vad jag har skrivit tidigare om det. HÄR!).

Centern har dessutom i åtta år suttit i en alliansregering som är skyldiga till att klyftorna växer vilket slår mot de allra mest utsatta i samhället (pensionärer, sjukskrivna och arbetslösa). Pensionerna minskar i förhållande till inkomsterna av arbete, trots att pensionerna är grundade på inkomst av arbete. Äldreomsorgen har helt fuskats bort av alliansen, liksom psykvården. De har varit med och försatt över 35000 arbetslösa i arbetsläger, drygt 60 000 har utförsäkrats av en sjukförsäkring som blivit omformaterad utifrån en snedvriden borgerlig människosyn, cirka 22% av de utförsäkrade står helt utan livsnödvändig försörjning. Hela socialförsäkringspolitiken har gjort de fattiga ännu fattigare.

Det har inte blivit många många rätt under de här åtta åren för Centern och Alliansen. Man kan kalla det succé med kreativ tolkning, jag kallar det en inhumanistisk idioti.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar