lördag 27 september 2014

Två veckor sedan

Nu har det gått två veckor sedan valet.

Folk skriver nu över hela Facebook om hur larvigt, trångsynt och hemskt det är en del väljer bort personer efter "småsaker som hur de röstar".

Själv så är jag är en av de som tar bort människor efter hur de röstar och vilka politiska åsikter de sprider.Jag tycker absolut att man kan frysa ut människor på grund av åsikter. Åsikter är det som formar en människa. Åsikter och okunskap är aktiva val man har gjort, till skillnad från nationalitet, hudfärg eller sexuell läggning. Jag bryr mig inte alls om folk i min vänskapskrets röstar på F! eller är sossar, vänsterpartister, miljöpartister, moderater, folkpartister, centerpartister, piratpartister etc (Jag ogillar de fyra allianspartierna men har ändå vänner som röstar på alla de fyra partierna). Men vid Sverigedemokraterna, och även ännu extremare partier som t ex Svenskarnas Parti drar jag gränsen!Röstar man på SD så har man med det ett aktivt val att rösta på ett parti som bl a vill inskränka HBTQ-personers rättigheter. Jag skulle inte heller välja att vara vän med t ex religiösa personer om de ansåg att homosexualitet är en synd och att homosexuella ska brinna i helvetet (det oavsett om de är kristna, judar eller muslimer).
Det är väldigt svårt att känna förståelse för personer som vill beröva mig och många i min närhet våra rättigheter. SDs syn på HBTQ-personer är vidrig, jag är en HBTQ-person och ser ingen som helst anledning att vara vänner med folk som sympatiserar med ett parti som t ex liknar oss HBTQ-personer med pedofiler och djursex samt vill inskränka mina (och mina andra vänner som är homo, bi eller transpersoner) mänskliga rättigheter.

Och innan någon nu igen börjar gnälla om att om jag gör så är jag inte bättre än rasisterna, till er vill jag bara säga detta:
Det är skillnad på att vara rasist och antirasist, Det är skillnad på att vara feminist och kvinnohatare. Det är skillnad på att vara HBTQ-person och homofob. Det är inte två sidor av samma mynt och därmed kan man heller inte behandla det likadant.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar