söndag 19 april 2015

Alla har rätt att backa ur sex

Jag läste denna för en tid sedan.

Två av punkterna tycker jag tycker är mycket viktiga att ta upp, det är något som det vare sig skall finnas förståelse eller acceptans för."Cispersoner" som provoceras av transkvinnors existens och tar till våld och även "ciskillar" som inte kan handskas med sin egen attraktion för en transkvinna och mördar denna. Fruktansvärt och sjukt.. "Knacka bög" och "knacka transa" är ju i princip en sport för en del än idag och det är ett samhällsproblem eftersom samhället inte förmår skydda sina medborgare.


Men en av dessa tre punkter är enbart störtlöjlig.
Är det diskriminerande att heterosexuella killar inte tänder på transor/kukar och föredrar vaginalt samlag? Gäller inte rätten att säga nej och rätten att ha vilka preferenser man vill om det är en transperson. I så fall ska jag säga samma sak när jag får nobben av en lesbisk kvinna, då är hon trångsynt och hbtq-fientlig. Då jag själv är en HBTQ-person (bisexuell) så måste ju de lesbiska kvinnorna vara HBTQ-fientliga när de inte vill ligga med mig, i alla fall enligt Aleksas logik. Att ondgöra sig över detta är ju precis lika orimligt som om jag skulle försöka börja stöta på lesbiska kvinnor och sedan bittert ondgöra mig över det oundvikliga fiaskot som därpå skulle följa. Om inte annat kan man ju undra om inte transpersoner själva tänder på andra transpersoner, i så fall kan Aleksa söka "bekräftelse" av andra transpersoner?
Kom att börja tänka på den lesbiska porrskådisen Lily Cade. Då hon nekade att spela in en sexscen med en transperson, sk shemale, av den enkla anledningen att hon inte gillade kuk så fick hon ta emot enormt mycket näthat och blev även anklagad för att vara transofob.


Aleksa verkar ställa rätt konstiga krav. Det är väl lika naturligt att för en heterokille att kunna backa för att åtrån inte överbryggar något denne hakat upp sig på, som det är före tjej att backa ur från en kille hon får veta något som hon finner något svårsmält. 
Faktum är ju att man äger rätten att backa hur mycket åtrå man än känt och den rätten gäller för alla människor vare sig man identifierar sig som en hetero, homo, bi eller transperson. Aleksa har också samma rätt att backa och säga nej om hon upptäcker att en kille som hon är på väg i säng med inte alls är vad hon trott, eller om hon upptäcker att det hon vet inte går att överbrygga trots åtrån. Man behöver inte ens en ursäkt för att avstå. Försvinner viljan att vara med den andre är det helt okej att säga nej, alldeles oavsett vad man känt en stund innan och helt utan att behöva försvara det eller ha några sakliga skäl.
Det är faktiskt viktigaste att lyssna till sig själv och agera på ett sätt som inte får en själv att må dåligt för att man ställt upp på något som man inte vill än att att den andre partnern ska få det sex som denne tycker sig ha rätten till (eller snarare tycker sig haft anledning att tro att den skall få).
Att många killar inte tänder på Aleksa är givetvis inget problem, i alla fall inte för andra än Aleksa och inget som samhället kan eller ska hantera eller påverka på något sätt då man alltid har rätt att neka till att ha sex eller att ingå relationer.Om någon inte vill ha sex med en transa struntar jag fullständigt i, men en person som inte ens kan umgås med transor skulle jag förmodligen inte vilja umgås med själv heller.

1 kommentar: