söndag 26 april 2015

Den nya moralkonservatismens slagfält - kvinnans underliv!

Och där sjönk KDs nya ledare ännu mer i mina ögon!

Om någon är extremt emot alkohol så bör inte denna person jobba som bartender eller i kassan på systembolaget. Det är ju inte direkt någon nyhet att dessa jobb innebär att servera eller sälja drycker innehållande alkohol. Någon som jobbar som bartender på en krog kan ju inte vägra alla kunder att köpa alkohol och istället enbart servera kaffe. Då är det väl vettigare att utbilda och arbeta som barista istället eftersom det inte är någon nyhet att en bartender serverar alkohol.
Ja, jag är fullt medveten om att sälja sprit inte går att jämföra med att utföra en abort, men om någons övertygelse om ett förbud mot alkohol är lika stark som en barnmorskas övertygelse att man inte ska avsluta graviditeter?

Har man ett visst jobb så innehåller det vissa arbetsuppgifter och om man inte vill utföra dessa så är det jävligt korkat att gå en lång utbildning för ett sådant arbete. Då är det smartare att istället söka ett annat jobb. Vill man inte göra sitt jobb (vilket kan innebära abort) ska man söka sig ett annat jobb. Vi kan ju inte låta varje människas samvete styra sjukvården. 


Vård och skola ska stå fri från religiös påverkan och om man inte vill bemöta människor på samma villkor kan man söka sig till andra jobb. När vi inskränker medborgarrättigheter för någons religiösa eller moraliska skruppler är vi snart tillbaka i högmedeltiden där kyrkan röjde runt. I grunden är abortmotstånd ett sätt för män att kontrollera kvinnor.
Men ok, låt oss säga att detta sprider sig så att utifall det finns 10 barnmorskor på ett sjukhus (bara ett exempel) och alla 10 vägrar att utföra aborter. Då är det sjukhuset först och främst kvinnofientligt och dessutom något som går mot kvinnors rättigheter.
Fria och säkra aborter är en av flera förutsättningar för kvinnors sexuella och reproduktiva hälsa, något vi måste värna om! Om KD ger sådana här förslag visar det bara på att det är ett parti som strävar efter sexism.. Abortmotstånd handlar till slut om vem som har makten över kvinnor och deras sexualitet.

Vad mer ska man kunna vägra att göra? Ska t ex de som anser att homosexualitet är en synd slippa vårda oss HBTQ-personer? Börjar man på det här viset, så är det risk att nästa steg blir: att vårdpersonal som inte vill, behöver behandla skador som har vållats av den skadade själv. Sk man t ex kunna vägra behandla någon som kört rattfull eller kört vårdslöst?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar