tisdag 29 december 2015

Hyckleriet är monumentalt


För några veckor sedan kom Grammis-nomineringarna ut (en sån där skitgala där man hyllar skitartister som skivbolagen och recensenterna fått för sig är lite finare än andra). Tydligen var många kvinnor dominerande bland de nominerade och varenda pajas till bajsnödig förståsigpåare till journalist jublar och skriker om "Girlpower".

Det är säkert jätteroligt för de som blivit nominerade, men personligen så kan jag inte låta bli att störa mig på det oerhörda hyckleriet. Om det hade varit tvärtom och mycket flera manliga artister dominerat så hade det direkt skrikits och skrivits om "korvfest", "gubbvälde", "vita män", "patriarkat", krav på kvotering med mera.

Media och så kallade "feministiska förstårigpåare brukar mer än gärna skriva om hur förtryckta kvinnorna är i musikbranschen och att de inte får spela på festivaler, inte får priser på musikgalor etc. Det är lite samma sorts fenomen som när det kommer till program som t ex Idol som går på fyran. Varje säsong när det är mest killar som åker ut först och mest kvinnor som klarar sig vidare brukar det skrivas om "girlpower" och att tjejerna dominerar för att de är så överlägsna, men om könrollerna skulle vara omvända någon säsong så skrivs det istället om killar som tar för mycket plats och tjejer som diskrimineras.

Hyckleriet lyser igenom så att det blir patetiskt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar