onsdag 2 mars 2016

Politisk satir har funnits i alla tider, varför skulle SD vara förskonade?


För några veckor sedan medverkade Claes Eriksson (från Galenskaparna och After Shave) i tv 4s program Lillelördag. Där framförde han en sketch/monolog om Sverigedemokraterna som han tidigare har haft med i sin soloshow "C Eriksson Solo"
Reaktionerna lät inte vänta på sig. Många tyckte att den var rolig, inklusive jag själv (det tyckte jag redan när jag såg han framföra den live för sju år sedan), medan många blev ursinniga och skriker sig hesa om att det är mobbing och odemokratiskt,.
Sketchen finns sedan några år att beskåda på youtube. det var jag som lade upp den där. För det har jag fått åtskilliga sura och arga mail av vita kränkta män. Bara att läsa bland kommentarerna där visar på att det inte finns något så lättkränkt och hycklande som SD-sympatisörer.

Så fort det görs satir på SD (och dess politik och politiker) så kommer det alltid en massa tjafs och tjat om mobbing, brist på demokrati. Ni som inte håller med är välkomna att gärna påvisa var man hittar det i samma utsträckning hos något annat parti (ni får välja vilket parti ni vill). Jag önskar att de hade samma princip i sina egna "Sverigevänliga" kommentarsfält, men dör är det snarare rent sjukligt vilken nivå hatet ligger på vilket bara gör det ännu mer komiskt och absurt när samma personer nämner mobbing och hat mot sverigedemokrater.
Jimmie Åkesson och hans supporters gråter krokodiltårar så fort någon inte tycker precis som dem, eller så försöker deras fotfolk hota folk till tystnad med hot om mord, våldtäkt och misshandel.

Varför ska SD, deras förtroendevalda och väljare vara de enda inom politiken som ska slippa satir?
Det har alltid kritiserats och ironiserats över alla partier. Alla partier och väljare har i alla tider fått leva med detta, men helt plötsligt när SD med väljare får smaka samma är det helt plötsligt allt från odemokratiskt till kränkande och "sverigefientligt". varför är det bara SDs anhängare som totalt utan insikt och verklighetsanknytning börjar skrika om brist på demokrati när de kritiseras?

Kära SD-anhängare. Är det inte dags att ni öppnar ögonen och gör oss andra sällskap i verkligheten, ni börjar bli lite tröttsamma nu...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar