onsdag 19 juni 2013

Game Of Thrones


Jag såg förra veckan sista avsnittet av tredje säsongen av Game Of Thrones. Bästa tv-serien jag har sett, är möjligen bara Sopranos som är bättre. 
Suveräna skådespelare, bra rollkaraktärer, lagomt med våld och blod (inte för överdrivet våldsamt men ändå inte larvigt glorifierat/romantiserat amerikaniserat som vilken vilken random serie som helst där den snygge hjälten lätt vinner över 40 motståndare).

Dessutom så slipper man numera den dåliga skådespelaren som spelade Khal Drogo. Flera har gnällt på att denna tv-serie skulle vara sexistisk för att den visar nakna kvinnor och även kvinnor som jobbar som horor.
Har hört flera som gnällt på sådant samtidigt som de drägglat över Khal Drogo och blev skitsura när den rollen dog. Inte för att han på något sätt är en bra skådespelare (han är en värdelös skådespelare) eller för att rollfiguren var empatisk (en fåfäng våldtäktsman som köper sig en fru och dödar oskyldiga) utan för att de tycker han är snygg. Snacka om att säga emot sig själva.

När det gäller personporträtt är den oftast riktigt riktigt bra, ingen är helsidigt ond/god, alla har sina egna mål och ideér, vilket kan få dom att vara hänsynslösa eller godhjärtade p.g.a sin egen sits (d.v.s vad gagnar dem).

Det är dessutom roligt att de tar död på huvudrollskaraktärerna (många som inte bläddrat i böckerna blev ju riktigt chockade när Robb Stark och hans fru blev mördade i denna tredje säsong).

Jag tycker även det är skönt att slippa jobbig och fjantig girlpower med bombnedslag till lättklädda bimbobrudar som de bästa krigarna. Det brukar kännas som en regel annars numera att ha med några fotomodellsbrudar i rustningar (tjejer som är hollywoodsmala och inte ens borde kunna orka hålla i svärden). Kul att de hittade en trovärdig Brianne som har storleken och utseendet för en sådan roll.Det jävligaste nu är att man måste vänta ett helt jävla år tills den fjärde säsongen kommer.

1 kommentar:

  1. Ann-Charlotte3 juli 2013 19:52

    Väntan är hemsk!!
    Blir nog att se säsong 1-3 i häst/vinter, för att abstinensen inte ska bli för hemsk!

    SvaraRadera