onsdag 5 juni 2013

Lögner och skitsnack


Tydligen lite kris i Kristdemokraterna, fullt förståeligt. För mig har alltid Kristdemokraterna framstått som ett parti från gårdagen där vidskepelse var norm och inte som nu något löjeväckande.

Maria Hansson Nielsen och Marcus Birro har skrivit om sin sinnesförvirrade syn på verkligheten:
"Tvärtom är KD det parti som under hela Alliansens tid i regeringsställning stått upp för samhällets svaga." 
Hansson Nielsen skriver:
"Utan KD skulle våra pensionärer inte ha fått en enda krona i sänkt skatt. Utan KD hade det inte blivit någon miljonsatsning på nybyggande av äldreboenden. Utan KD hade det inte blivit extra pengar till kommunerna för att motverka hemlösheten. Utan KD hade det inte blivit några pengar fördelade för forskningsprojekt inom socialtjänstens verksamhetsområde."
Snälla Maria, var snäll och kom tillbaka till verkligheten! För mig låter det som ett humanistiskt underkännande av ditt partis regeringskollegor från Moderaterna, Folkpartiet och Centern när du pekar ut dem som ekonomiska brutalister mot sjuka och gamla. Jag håller visserligen med dig i det förstnämnda i det påståendet, men om nu Kristdemokraterna är bättre som du påstår, varför i helvete samregerar de i så fall med brutalister?


Har allianspartier någonsin stått upp för de svaga i vårt samhälle? Att säga att KD bryr sig om de svaga i samhället kan ju inte vara rätt när de samarbetar med med moderater, folkpartister och nu förklarar ju även centern sig som ett högerparti. Det finns väl ingen objektiv normalt funtad människa i Sverige som på allvar tror på att allianspartierna minskar klasskillnaden, och gör något bättre för de svaga i samhället. Hur har utvecklingen varit inom sjukvård och mediciner under dessa partiers regeringstid?
Om KD nu inte anser att de får fram sin politik hos alliansen, varför bryter de då inte detta samarbete?
Är det så att KD vill värna om de svaga i samhället, så borde de uppmuntra de svagas röster att komma fram i samhället. Och inte bara att de välbeställdas makt ska finnas kvar.

Att Kristdemokraterna dessutom skulle vara ett parti för HBTQ har jag dock svårt att tro. Som parti är KD starkt anti-HBTQ. Det utesluter förvisserligen inte att enskilda partimedlemmar kan omfatta en transperson med kristlig ömhet och tolerans, men det är skillnad på individer och partier.
KD är endast "homovänliga" om man jämför med Sverigedemokraterna, men det säger snarare mer om SDs rasism och homofobi.
Att KD är ett utpräglat högerparti är det ingen som helst tvekan om. Konservativt och sist av alla med att godta rättigheter som abort, könsbyte och homopars rätt att adoptera. Det har inte "Aftonbladet hittat på"


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar