tisdag 6 maj 2014


"Ett konditori i Sydsverige är ett av de hetaste samtalsämnena i sociala medier där hundratals har deltagit i diskussionerna. Anledningen är en kaka som anklagas för att vara rasistisk. Konditoriet har nämligen börjat sälja kakor på pinnar som föreställer människoansikten.
Butiken säljer mörka, bruna och vita kakor som föreställer människoansikten med strössel som hår. Men det är de mörka kakorna som har kritiserats.
"Symbolisk kannibalism" och "rasistisk nidbild" är några av kommentarerna om kakorna. En del av kritiken handlar om att kakorna ska vara "blackface"-målade, det vill säga en sminkning med ursprung i USA för att skapa ett stereotypiskt och rasistiskt porträtt av svarta"
Kitimbwa Sabuni, talesperson för Afrosvenskarnas riksförbund, anser att kakorna är tydligt rasistiska. Jaha, då är väl allt i sin ordning. Med tanke på att samma stolle blev arg över att en glass hette Nogger Black, så kommer det inte som någon direkt överraskning om man går fucking bananas över en kaka på en pinne.

Kitimbwa Sabuni vill inte förklara mer ingående varför han anser att kakorna är rasistiska.
– Vi finns inte till för att utbilda människor om rasism, vi försöker bara skydda oss och andra människor mot rasism. Att spela oförstående är en del av en härskarteknik, säger han till Kvällsposten.
Jag har lite problem med Kitimbwa Sabunis svar i den här artikeln. Har stor förståelse för att etniska minoriteter inte orkar agera levande frågelådor, men Sabuni är ju för fan officiell talesperson. Och karln borde akta sig med att ens nämna härskartekniker då han själv är expert på att använda sig av just sådana. Kommer ihåg hur oförskämd och respektlös han var mot konstnären Makode Linde för två år sedan i tv4s nyhetsmorgon.

Mycket av Makode Lindes har varit att använda sig av just blackfaces för att man inte ska glömma bort historien, vilket retar gallfeber på Sabuni.

Om man rycker saker ur sitt sammanhang är det lätt att känna sig kränkt eller arg.

Vi vita ska ju så klart inte ha tolkningsföreträde när det gäller rasism mot t ex svarta eller asiater, men vad gäller Kitambwa Sabuni så anser ju den idioten sig ha tolkningsföreträde i ALLA frågor. Karln är en tvättäkta bajsnödig humorbefriad lättkränkt jubelidiot med en kaktus uppkörd i fåtöljgången.

Snart får man förbjuda sega gubbar också, någon gubbsjuk gubbjävel kan ju ta illa upp.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar