lördag 9 augusti 2014

Att de bara orkar!


Jag köper vinyl för att det är bättre ljud och känns som ett mer gemytligt sätt att avnjuta sin favoritmusik på när man kan slappna av, harva av en platta och se den snurra så fint. Inte lyssna 10 sekunder och sedan byta låt på Spotify, utan låta det bara rulla på i sin takt, mycket rogivande för en man med ettt småstressigt jobb som vill koppla av. 
Jag är med i en hel del facebook-grupper, några av dessa är om vinylskivor då jag tycker om vinylskivor. I en av dessa grupper är vi närmare 5000 medlemmar och stämningen brukar oftast vara väldigt trevlig. Folk lägger upp bilder på sina vinylskivor, det diskuteras musik, musiker och produktioner och om man undrar något så får man oftast väldigt snabbt tips på bra musik och skivor.

Dock så finns det alltid gnällspikar som verkar gjort det till sin stora grej att vara bittra på omvärlden och går fucking bananas om någon t ex lägger upp en bild på ett skivomslag som förestället något naket.

En person lade t ex upp en bild på sitt exemplar av Jmi Hendrix-plattan "Electric Ladyland" från 1968 och på en gång skriker en del att det måste tas bort, är kvinnoförnedrande, sexistiskt, att Jimi Hendrix måste ha hatat kvinnor etc etc.

Vad dessa gnällspikar verkar ha missat är att det inte är ett omslag som visar kvinnors underordnade position utan kvinnors frigörelse. De borde läsa på lite mera om kvinnors ändrade situation från suffragetterna och de första feministiska rörelserna fram till 1968 när Jimi Hendrix släppte denna skiva (med ett omslag han inte ens gillade eller ville ha). När de har läst på lite så kan de försöka förklara för mig varför det helt plötligt, när kvinnor bland annat började komma in i politiken och fick/kunde börja uttrycka en sexuell lust och kvinnlig nakenhet inte var tabu skulle vara förtryckande att visa upp kvinnors nakna kroppar, när det manliga förtrycket gjort att kvinnor, och kvinnors lust inte synts alls?
Varför tror de att Pussy Riot demonstrerar nakna, för att nakenhet är accepterat i det samhället?


"Jag känner mej utmobbad av en som lägger upp en bild på ett naket underliv"

Jag tolkar det som att de nog vill väl, men är för arga, opålästa, okunniga, arroganta, ogenomtänkta och har gått på myten om att den vita västerländska mannen som är den mest jämställde i historien skulle vara alla kvinnors motståndare.
Jag är glad att jag inte är admin i de grupperna, för det verkar inte finnas någon hejd på gnäll-trådarna, en del ligger på ren dagis-nivå.
En del skjuter på allt som rör sig utan att träffa. Några ärn upprörda över att det enligt de läggs upp för mycket hårdrockskivor och blir kränkta av att alla istället inte lägger ut feministiska och politiskt korrekta omslag. En arg medelålders kvinna blev upprörd om att det bara pratades pressar, hårdrock och kvinnoförtryck. När hon dp blev pressad på att själv lägga ut bilder och skriva om skivor hon erkände till slut att hon inte ens äger en skivspelare. Frågan är om man vågar lägga upp mer gamla plattor i de facebookgrupperna i framtiden, för egentligen är ju rockvärlden jäkligt mansdominerad och dominant.

Många av dessa gnällspikar och dramaqueens kommer inte ens med saklig kritik utan hävdar envist och enträget sin ståndpunkt och blir sur när ingen håller med och skriker då att de blir kränkta. Sedan kan de själva samtidigt komma med vilda påhopp och personangrepp åt höger och vänster. Lite konstigt börja skälla utan att ens kunna svara på försök till trevliga förslag på hur de kan tillföra och förändra. Om det nu är fel på alla som gillar dessa sidor och de inte tycker om det som läggs ut på sidan så är valet fritt att gå ur!

Att folk dessutom gjort det klart att de inte vill att dessa sidor ska svämmas över av politik då det redan finns sådana andra grupper  gör de ännu argare.
Det inte går att argumentera med någon som inte är mottaglig!  Facecbook är inte TV som man passivt glor på, utan det handlar om givande och tagande och om man inte själv ger så är man utlämnad till andras trådar med andras musik.

Många av dessa verkar enbart vara med för att gnälla, de verkar ju inte vara med för sin kärlek till musik och vinyl  direkt. Människor som inte ens har intresse av musik blir medlemmar bara för att kunna tjafsa om politik (det finns det andra grupper för) och gnäller som en skitunge i sandlådan sen när de inte får medhåll. jag brukar alltid försöka vara trevlig när jag skriver i facebookgrupper, men det är ingen ide att resonera med dumheten och folk som inte är läskunniga.

Får man 'sätta på' 'ung och kåt' med Ebba Grön nu eller ska jag slänga skivan?


Här är by the way ett enligt mig rätt hiskeligt (Kan dock avslöja att musikerna är kvinnor).

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar