onsdag 20 augusti 2014

Lite tankar angående SD

För några veckor sedan läste jag en text angående skogsbranden i Västmanland. Texten riktade kritik mot Sverigedemokraterna. 
"Uppmaning till alla SD:are som behöver fly från skogsbranden i Västmanland - Stanna kvar! Vi hjälper er på plats istället! Men vi sänker antalet brandmän med 30%.
Ska ni fly över Dalaälven vill vi först veta vad ni har för värderingar och religion innan vi släpper över er. Vi kommer också att begränsa resorna över Dalaälven med 90% och människor från avlägsna kulturer (läs SD) vill vi begränsa hårdare.
 
De 30% färre brandmännen kommer att genom ett hemligt och icke redovisningsbart sätt att arbeta så mycket mer effektivt att de släcker snabbare ... Kanske kan man spara 400'000€ = 40'000'000'000'000kr på detta, men det kanske bara är ett räkneexempel"

Den texten tog hus i helvete och folk gick i taket

"Snacka om total osaknad av lojalitet till vårt Svenska folk, den personen som vill att Svenskar ska eldas upp i skogarna har då inget heller på våra maktpositioner att göra.. Vi har självbestämmande rätten på vår sida!" 
"Vilken sjuk jävel..! Anti-rasist är bara ett kodord för antivit."

"Är jag rasist om jag påstår att en apa inte är en människa trots att våra DNA-strängar nästan är identiska?" 
 Skämtet var definitivt opassande, men det var ju det som syftet med det hela. Även om det är ett rått och smaklöst skämt (det råa är SDs retorik) så finns det något väldigt pedagogiskt i det. Hoppas några som inte tidigare har sett hur hemsk människosyn SD har kan se poängen med det om de bara kunde tänka efter lite.
Vad förespråkar SD för politik? Jo, att människor, istället för att fly från elände, ska stanna kvar så att man kan "hjälpa dom på plats". Det är precis denna retorik de använder sig av och det blir väldigt tydligt med inlägget. Och då kan ju alla SDare i brandområdet stanna kvar hemma nu, och se hur underbart bra det är att få hjälp på plats, när ens eget hus brinner." Så opassande att det blir passande.

Vem annan lider av inlägget än möjligen SD? Det är ju bara SD och deras sympatisörer som resonerar på detta vis, men den stora skillnaden är att SD inte skämtar utan menar det! Texten var endast ett sätt att belysa hur galet de resonerar, inget som någon över huvud taget tänker sig att genomföra! Ett försöl att gripa ett halmstrå som kanske till och med kan få SD att vakna upp och se hur omöjligt det är att försöka hjälpa dödsdömda på plats. De kan faktiskt behöva hjälp att evakueras (inhysas/tas emot) för att överleva!

Som sagt, så klart det är osmakligt. Det är ju en direkt översättning av SDs politik och budskap. Den enda skillnaden är att det är hos oss eller nära oss katastrofen härjar. Hela grejen med inlägget är ju att visa att det är obehagligt korkat att diskutera på det här viset.
Hur kan man inte fatta att statusen är kritik mot enbart SD? Det är ingen som på riktigt vill hindra människorna att fly från branden till andra städer och tvinga den stanna kvar. Däremot finns det ett parti i vår riksdag som vill hindra människor från att fly krig och tvinga dem att stanna kvar.
Det här är verklighet för många människor. SDs politik är på riktigt och de försvinner inte bara för att folk sitter hemma och håller tyst. De försvinner när folk fattar vilken vidrig människosyn de har, och slutar missnöjesrösta på dem

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar