torsdag 18 december 2014

Så härligt det känns med lite nyfascism så här i jultider

Jag skrev lite igår om Björn Söder. Ni vet den där sverigedemokraten som tidigare har jämfört homosexualitet med tidelag och pedofili , sagt sig vilja ha dödsstraff samt sagt att dödsskjutningarna riktade mot invandrare i Malmö fick för stort utrymme i media. Numera är denne Söder Sveriges riksdags andre vice talman. Och angående att Söder förr tog idolbilder tillsammans med gamla nazister och hans senaste snack om bl a judar och samer så undrar jag om han har sådana här kulor hängande i sin julgran.

Många är nu arga på vänsterpartisten Rossana Dinamarca för att hon vägratde tilltala Björn Söder "herr talman" och sade att han inte är hennes talman. Jag tycker hon gjorde helt rätt. Skönt med en politiker som Dinamarca som har civilkurage och står upp emot de kvinnofientliga homofoberna till rasister (för Söder och hans Sd är just rasister).

Folk säger att man ska acceptera SD på grund av demokratin. Men om deras politiker inte står för demokrati eller inte anser att alla människor är lika mycket värda oavsett etnicitet, sexuell läggning, kön, nationalitet etc, varför ska man i så fall respektera dem? Kom ihåg att även Hitler kom till makten på demokratisk sätt.
Jag är en HBTQ-person och är med det en av alla de som inte passar in i SDs världsbild (folk som inte är hetero ska t ex inte få skaffa barn enligt de) och varför ska jag känna respekt och acceptans för människor som liknar homosexualitet med pedofili och djursex samt vill inskränka mina och alla andra som är homo, bi eller transpersoner våra mänskliga rättigheter.

Många SD-sympatisörer brukar direkt skrika att man inte respekterar demokratin om man ifrågasätter SD. Många av de säger även att det är rasistiskt att frysa ut SD, hur det nu kan vara rasistiskt att ta avstånd från rasism, kvinnohat, homofobi och främlingsfientlighet.
Det är skillnad på att vara rasist och antirasist, Det är skillnad på att vara feminist och kvinnohatare. Det är skillnad på att vara HBTQ-person och homofob. Det är inte två sidor av samma mynt och därmed kan man heller inte behandla det likadant!

Många SD-sympatisöer verkar också ha missförstått hur det här med demokrati, åsiktsfrihet, yttrandefrihet och tryckfrihet fungerar.
Åsiktsfrihet har vi alla, vi har alltså rätt att tycka vad vi vill. Yttrandefrihet har vi också, men den är i allra högsta grad begränsad i det offentliga rummet. T ex omfattas inte hot, förtal eller hets mot folkgrupp av yttrandefriheten. Man är fullt fri att sitta hemma och ruva på åsikten att vissa människor (t ex baserat på hudfärg eller sexuell läggning) automatiskt är sämre än andra och borde straffas för det. Man får även sitta och babbla om det med sina vänner. MEN, man får INTE arrangera publika möten och basunera ut den åsikten - i steget ut i det offentliga övergår detta nämligen från sitt utövande av åsiktsfrihet till sitt missbruk av yttrandefriheten. Representanter från SD kan t ex knappt yttra sig utan att hetsa mot folkgrupper vilket innebär att deras partipolitik i sig själv är odemokratisk. SD är alltså inte ett demokratiskt parti vilket absolut inte ändras av att de har röstats in demokratiskt i riksdagen.


De flesta i SDs partitopp (bl a Söder och Åkesson) gick med i partiet när det fortfarande kunde dela sådan här propaganda, stod och hailade på gatorna och även ibland anordnade bokbål av t ex judisk litteratur. Och varför skulle de ha gjort det om de inte sympatiserade med nynazism och fascism.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar